Mobilt

4 verktyg för benchmark av mobilen

      Inga kommentarer till 4 verktyg för benchmark av mobilen

Hur bra är din mobiltelefon eller surfplatta när det gäller prestanda jämfört med andra telefoner eller surfplattor? Här kan du ta del av 4 benchmark-verktyg för mobilen.

 

 

 

 

Geekbench 2

Geekbench 2 finns för både Ios och för Android och gör att man kan plocka fram exakta mätvärden för hur bra processorn i den enhet man vill testa är. Man kan om man vill förstås även jämföra de testresultat som man får med appen med andra enheter på webben. Prislappen ligger på runt 7 kronor för båda plattformarna.

Ladda ner för Ios

Ladda ner för Android

PassMark PerformanceTest

Även PassMark PerofrmanceTest är ett verktyg som finns för både Ios och för Android. Till skillnad mot Geekbench, som bara mäter processorprestandan, så är det här dock ett verktyg som även mäter prestanda för arbetsminne, lagringsminne och grafik. Totalt ger programmet mätdata i inte mindre än 17 olika kategorier. Grafiktesterna sker med hjälp av snygga grafikdemos. Man kan jämföra de testresultat man får från appen med andra testresultat via nätet. Appen är gratis att använda.

Ladda ner för Ios

Ladda ner för Android

Quadrant Standard Edition

Den här benchmark-appen finns bara för Android-plattformen. Appen finns i ett flertal olika versioner, där gratisvarianten är begränsad på så vis att man inte kan köra enskilda tester utan måste köra igenom samtliga delar av benchmarkingen när man använder appen. Gratisversionen finansieras med reklam. Vill man slippa den så finns det både en Pro- och en Advanced-version som man kan köpa. Prislapparna ligger på 179 respektive 21 kronor att för att inhandla dem.

Ladda ner för Android

Nova Battery Tester

Även Nova Battery Tester är en app som bara finns för Android-plattformen. Genom olika mätmetoder så kan man med den här appen ta reda på hur bra kapacitet det är på batteriet i den enhet man använder. De mest rättvisa mätresultaten får man om man låter appen ligga och mäta från det att batteriet är fulladdat till att batteriet är nere på att bara ha 5 procent av energin kvar.

Ladda ner för Android

Taggar: Android, Ios, surfplattor, mobiltelefoner, mobiltelefon, surfplatta, benchmark, prestandatest, appar, gratisappar (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *