Skärminspelning

ScreenFaceCam: Spela in skärm och webbkamera samtidigt

Det är många som spelar in videoklipp och lägger upp på YouTube, där videon innehåller en inspelning av användarens skärm tillsammans med en inflikad ruta där webbkameran spelar in användaren. ScreenFaceCam är ett gratis och enkelt program som hjälper dig att spela in den här sortens videos.

Metoden används bland annat för att demonstrera spel, men även för att göra guider till program och annat. Ska du spela in en video där du demonstrerar ett program passar ScreenFaceCam utmärkt. Att programmet även flikar in en bild inspelad från din webbkamera gör videoklippet mer personligt eftersom du syns i bilden.

Programmets utvecklare skapade verktyget för att hans son ville kunna spela in videofilmer under tiden han spelade Minecraft. Den här typen av filmer har blivit väldigt populära. Utvecklaren kunde dock inte hitta något vettigt verktyg så han gjorde ett eget, och sedan har han delat med sig av lösningen till andra.

ScreenFaceCam spelar in skärm och webbkamera

ScreenFaceCam är som sagt helt gratis och det är lätt att använda. Du behöver i stort sett bara välja om du vill spela in ett fönster eller en skärm, startar inspelningen och när du är klar stoppar du den och därmed har du även en färdig videofil. Det är ingen dum idé att bearbeta filmen lite innan du publicerar den, och här hittar du 3 gratis videoredigeringsprogram.

Läs också: OBS Studio – det bästa programmet för att spela in skärmen

ScreenFaceCam

  • Ladda ner: ScreenFaceCam
  • Utvecklare: ScreenFaceCam
  • Nedladdningar: 1074
  • Betyg: 3 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *