Android

Andy låter dig gratis köra Android-applikationer i Windows

Finns det appar, eller framför allt spel, till Android som du vill köra på din PC, kan du använda en emulator som Andy. Det är en av de bättre, som dessutom är gratis. Att komma igång med den är föredömligt enkelt.

I princip behöver du bara ladda ner installationsprogrammet, köra igång det och sedan starta upp din nya Android-emulator. Om du inte använt Android tidigare så behöver du logga in på ditt Google-konto för att kunna använda det.

Andy gratis Android-emulator
image-6960

Andy är en utmärkt gratis Android-emulator för Windows.

Väl inloggad kan du börja ladda ner och appar och spel till Andy från Googles Play-butik. De allra flesta verkar fungera bra. De appar som inte körs i liggande skärmläge, kommer att ändra programfönstret till stående. Det är inte optimalt för en datorskärm, men det är svårt att komma ifrån.

Styra Android på dator kräver lite träning

Själva gränssnittet tar en liten stund att lära sig, eftersom du nu använder mus och tangentbord istället för en pekskärm som på en smartphone eller surfplatta. Men det är relativt enkelt. För att svepa vänster eller höger håller du nere vänster musknapp och drar åt respektive håll.

Specialtecken, från @ till andra, ligger lite annorlunda på tangentbordet. I Windows trycker du AltGr+2 för att skriva ett @, men i emulatorn trycker du Shit+2. Du får testa dig fram.

Det finns en kommersiell version, som riktar sig till utvecklare av appar. Den behöver du inte bry dig om som vanlig användare.

Kör Android på Windows
image-6961

Appar för din Android-emulator hämtar du givetvis i Google Play Store.

Slutligen, så har jag genom åren kört en väldig massa emulatorer för olika datorer, smartphones och operativsystem. Den här tillhör en av de bästa. Visst har jag kraschat en del appar, men själva emulatorn har snurrat på fint. Jag kan varmt rekommendera den.

En annan Android-emulator vi testat är Bluestack.

Taggar: Andy, Android, freeware, gratisprogram, emulator, Windows, appar, applikationer (Intressant?)

Andy

  • Ladda ner: Andy
  • Utvecklare: Andy OS Inc
  • Nedladdningar: 7880
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *