Autostart

System Explorer: Gratisprogram ger dig kontroll över Windows

System Explorer är ett riktigt bra gratisprogram för dig som är en mer van användare av Windows. Med programmet får du reda på massor om vad som händer i systemet. Det här kommer väl till hands om du felsöker en dator, eller om du vill trimma din dator genom att rensa bort bakgrundsprogram.

Det vanligaste skälet till varför en dator blivit slöare, är att det finns en massa program som körs i bakgrunden och som startar tillsammans med Windows. Dessa kallas för autostartande program och det är vanligt att andra program installerar sådana för att hålla koll på nya versioner, starta huvudprogrammet snabbare och så vidare.

Problemet med dessa autostartande program är att det tyvärr blir många-bäckar-små-problemet av dem. När man använt sin dator ett längre tag utan att rensa, och framför allt om man ofta installerar och testar nya program, så kommer det att bli väldigt mycket autostartande program. Många av dem behöver inte alls starta varje gång du bootar upp din PC.

Dessa autostartande program gör att det går långsammare att starta datorn, och de käkar också upp processorkraft och internminne. Genom att göra en ordentlig upprensning bland dessa kan du göra underverk för en slö dator. System Explorer presenterar bland annat en massa information om prestandan på processor och användning av internminne. Därutöver hittar du en flik som heter Autostarter, under vilken du hittar alla autostartande program.

System Explorer - ta bort autostart-program

System Explorer har en styrka gentemot andra verktyg som rensar i autostart, och det är att programmet kollar på alla olika ställen i Windows varifrån program kan autostarta. Många verktyg kollar bara på vissa ställen – däribland Systemkonfiguration i Windows 7 och tidigare versioner, samt Aktivitetshanteraren i Windows 8. System Explorer hittar dock allt, vilket gör det betydligt bättre.

System Explorer

  • Ladda ner: System Explorer
  • Utvecklare: Mister Group
  • Nedladdningar: 822
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *