Windows 8-tweak

Start Menu 8 ger dig en gratis startmeny i Windows 8

Saknar du startknappen och startmenyn i Windows 8? Då är du inte ensam. Den hårdaste kritiken mot Windows 8 har varit att Microsoft tagit bort startknappen, och istället visar den så kallade hemskärmen i det nya Windows 8-gränssnittet när du trycker [Windows]-tangenten. Men det finns lösningar! Start Menu 8 är ett lättanvänt gratisprogram som återinför startknappen i Windows 8!

Start Menu 8 är ett snyggt och väldigt lättförståeligt gratisprogram från IOBit. Efter att du har laddat ner och installerat programmet, kommer en startknapp med tillhörande startmeny att dyka upp nere i vänstra hörnet, när du befinner dig i skrivbordsläget. För att göra inställningar där du bestämmer hur Start Menu 8 ska se ut, klickar du på startknappen och väljer Settings.

Under fliken User Interface kan du välja Svenska i rullgardinsmenyn över språk. Klicka på Apply för att aktivera det nya språket i programmet. Därefter går du till fliken Allmänna inställningar.

Start Menu 8 - startknappen i Windows 8

Här hittar du de mest väsentliga inställningarna för programmet; du kan se till att Start Menu 8 automatiskt körs igång samtidigt som Windows, att Windows 8 startar direkt till skrivbordet och hoppar över hemskärmen, och att sidofälten (menyerna som visas på höger och vänster sida om skärmen när du sveper med fingret från kanten och inåt – om du har pekskärm – eller kommer åt de aktiva zonerna med musen) inaktiveras.

Start Menu 8 är ett program som gör sitt jobb. Under min testperiod har det fungerat fint, utan några problem. Personligen är jag inte speciellt intresserad av startmenyn, och saknade den inte när jag installerat Windows 8, eftersom jag redan i och med Windows 7 började fästa favoritprogrammen till aktivitetsfältet. Det tycker jag är klart smidigare än att använda startmenyn. Men det är en smaksak och jag har full förståelse för hur frustrerade en del användare kan bli av att startmenyn, som hängt med sedan 24 augusti 1995, plötsligt är försvunnen.

Startmeny i Windows 8, gratis program

Under den senare delen av 2013 kommer Microsoft att släppa uppgraderingen Windows 8.1. Den ska innehålla lösningar som tilltalar de användare som har datorer utan pekskärm och som tar steget från till exempel Windows XP till Windows 8. Exakt vad det är har Microsoft inte talat om, men det lär i alla fall gå att starta Windows direkt till skrivbrdsläget utan att gå via hemskärmen. Huruvida man återinför startmenyn får vi vänta och se.

Start Menu 8

  • Ladda ner: Start Menu 8
  • Utvecklare: IOBit
  • Nedladdningar: 5269
  • Betyg: 3 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Start Menu 8 ger dig en gratis startmeny i Windows 8

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *