Gratisprogram

Speccy tar reda på information om din dators hårdvara

Speccy är ett utmärkt litet gratisprogram som ger dig information om vad för någon hårdvara som sitter i din dator. Det här kommer väl till hands vid flera olika situationer. Kanske behöver du manuellt skaffa nya drivrutiner till grafikkortet, men vet inte vad det är för kort som sitter i PC:n.

Nördiga användare kan säkert berätta vad de använder för grafikkort i sömnen, men de allra flesta har faktiskt ingen koll alls. Specifikationer över ens dator handlar inte bara om storleken på hårddisk och hur mycket internminne det finns.

Ett annat tillfälle är när du vill uppgradera just ditt internminne. Kanske sitter du med bara 4 GB RAM, och känner att det inte alls räcker till när du startar Photoshop för att redigera dina digitalfoton.

Speccy visar hårdvaruspecifikationer

Men det går inte att logga in hos första bästa återförsäljare på nätet och beställa vilken typ av minne som helst. Du behöver vara säker på att du verkligen har lediga portar, och du behöver veta vilken typ av minne som ditt moderkort hanterar.

Speccy gratisverktyg visar specifikationer om din dator
image-6998

Speccy är ett gratisverktyg visar specifikationer om din dator, om all din hårdvara och ditt system.

Här finns en hel uppsjö av olika hastigheter, standarder och storlekar. Den här typen av information får du snabbt reda på genom att ladda ner, installera och köra Speccy.

När du hämtar hem programmet, se till att du verkligen tar gratisversionen. Det finns en del länkar som vill peka dig till betalversionen, men om du bara vill kontrollera vad som sitter i din dator klarar du dig fint med gratisutgåvan. Klicka på rätt länkar, med andra ord.

Speccy gör sitt jobb utmärkt. Du får reda på allt som du kan tänkas behöva veta om din dator och ditt system. Och som en bonus är programmet dessutom översatt till svenska.

Taggar: Speccy, Pirisoft, gratisprogram, freeware, specifikationer, hårdvara, hardware (Intressant?)

Speccy

 • Ladda ner: Speccy
 • Utvecklare: Pirisoft
 • Nedladdningar: 3655
 • Betyg: 4 av 5
 • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Speccy tar reda på information om din dators hårdvara

 1. Rolf LundqvistRolf Lundqvist

  Den är bra för hårdvara.
  Finns det några tips på motsvarande för inventering av programvara(inkl version)?
  Att använda vid exempelvis datorbyte och allmänt underhåll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *