Tweak-verktyg

Gratisprogrammet som gör din dator snabbare med ett klick

Har datorn du fick i julklapp börjat kännas långsam jämfört med första gången du startade den? Lugn, det händer allt eftersom man installerar nya program, laddar ner filer och rent allmänt använder datorn. Med gratisprogrammet Advanced SystemCare städar du snabbt och smidigt!

Advanced SystemCare från IOBit är idag uppe i version 9, vilket innebär nya finesser för att städa, trimma och optimera din dator. Programmet finns i två utgåvor – en gratis Free-version samt en Pro-utgåva som kostar en liten slant.

Pro-versionen har en hel del extra funktioner för att optimera systemet, men du kommer en bra bit även med gratisversionen. Förutom att Pro har fler funktioner som ytterligare kan göra din dator snabbare, så ligger det i bakgrunden och hela tiden ser till att i det tysta hålla din dator i form. Det är väldigt smidigt och du slipper lägga tid på att manuellt städa och optimera.

Ditt system blir optimerat och snabbare

Advanced SystemCare är ett av de få program för att göra datorn snabbare, som faktiskt fungerar. Brukar du installera nya spel och program med jämna mellanrum, surfar och tankar mycket filer, och rent överlag använder din PC mycket, så blir systemet stökigt.

Snabbare dator med gratisprogram
image-6646

I princip räcker det med ett musklick för att skanna igenom och fixa fel i datorn för att göra den snabbare.

Det finns gott om program som städar ditt system. Advanced SystemCare gör emellertid mycket annat. Att bara rensa bort skräp- och temporära filer frigör mest lagringsutrymme. Det påverkar inte hastigheten på systemet avsevärt. CCleaner är till exempel ett populärt verktyg för att städa din dator, och även om det i sin genre är väldigt bra så kommer datorn inte att bli märkbart snabbare efteråt.

Advanced SystemCare frigör lagringsutrymme genom att ta bort onödiga filer, men det går även in och optimerar dolda inställningar i Windowsregistret och på andra ställen, för att se till att systemet är ordentligt anpassat för ditt bruk. Det kan till exempel ändra inställningar för dataöverföringar, vilket kan påverka surfhastigheten positivt.

PCOnline har, tillsammans med systersajten TkJ.se, testat Advanced SystemCare flera gånger genom åren, och när vi kör det på en dator som inte regelbundet optimeras, ger det ofta en klart märkbar förbättring. Windows startar snabbare. Programmen kör igång snabbare.

Advanced SystemCare fungerar förvånansvärt ofta

Det är här som Advanced SystemCare sticker ut ur mängden (SLOW-PCfighter är ett annat, läs ett test om hur mycket snabbare datorn blev här). Många experter är kritiska mot den här typen av program eftersom de flesta på marknaden utlovar betydligt mer än vad de levererar. Men med Advanced SystemCare blir systemet i många fall snabbare. Det kan skilja flera sekunder på uppstart av Windows och programvaror.

Advanced SystemCare 9, snabbare dator gratis
image-6647

Advanced SystemCare 9 finns i en gratisversion som fungerar fint – Pro-versionen innehåller dock ännu fler funktioner för att trimma systemet.

Har du inte provat programmet rekommenderar vi att du laddar ner gratisversionen och testar. Blir du nöjd, skaffa Pro-versionen. Det ger dig som sagt ännu större möjligheter, och framför allt håller det ditt system ständigt uppdaterat.

Avslutningsvis en liten reservation. Det är inte alltid det här fungerar. Om du brukar hålla datorn städad, eller om du inte installerar nya program ofta, så är det inte säkert att du kommer märka någon skillnad. Det finns ingen garanti för att det fungerar på just ditt system. Men därför är det så bra att du kan testa Advanced SystemCare Free innan du lägger ut några pengar.

Taggar: Advanced SystemCare, städa datorn, snabbare dator, slö dator, långsam dator, PC, Windows, gratisprogram, IOBit (Intressant?)

Advanced SystemCare 9

  • Ladda ner: Advanced SystemCare 9
  • Utvecklare: IOBit
  • Nedladdningar: 1301
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis (Pro 170 kr)
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *