Gratis defragmentering

Defraggler: Defragmentering, många lättanvända funktioner

Defraggler är förmodligen det mest populära gratisprogrammet för att defragmentera hårddiskar. Det innehåller en hel del smarta funktioner, samtidigt som det är översatt till svenska och lätt att förstå sig på. Defraggler utvecklas av Piriform, som också är kända för de utmärkta och pålitliga gratisprogrammen CCleaner och Recuva.

Defraggler är ett litet och nätt program som även kan användas som portabel programvara – det vill säga att du kan lägga programmet på ett USB-minne och köra det därifrån. Det är bra om du ofta får rycka ut och hjälpa släkt och vänner med sina strulande datorer. Trots att Defraggler innehåller rätt många finesser, är gränssnittet snyggt och nedskalat, och överlag väldigt tydligt.

Förutom att defragmentera en hel partition på en hårddisk, kan du välja att defragmentera så lite som enskilda filer. När du startat programmet kan du välja vad du ska defragmentera genom att öppna någon av flikarna Enhet, Fillista eller Sök.

Defraggler gratis defragmenterings-program

Överst på skärmen klickar du i den enhet som du vill defragmentera. Vill du bara defragmentera några av de största filerna på din hårddisk – till exempel mejlens databas – väljer du fliken Fillista och klickar först Analysera. Därefter kryssar du för filerna du vill defragmentera. Under Sök-fliken kan du leta efter filer baserat på ett antal variabler. Du kan till exempel söka efter filer inom ett visst storleksintervall.

I menyvalet Inställningar hittar du Schema, där du kan bestämma hur ofta och när defragmentering ska göras. Om du alltid har din dator igång kan det vara en god idé att göra det i alla fall en gång i veckan och när du inte sitter vid datorn. Ju mer kontinuerligt du gör defragmentering, desto snabbare går det.

Defraggler

  • Ladda ner: Defraggler
  • Utvecklare: Piriform
  • Nedladdningar: 985
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *