Städa datorn

CCleaner: Städa din dator med populärt gratisverktyg

CCleaner känner du kanske redan till, men det är värt att påminna om. Det finns gott om program som säger sig städa din dator och göra den snabbare. De flesta fungerar inte speciellt bra. CCleaner är dock ett undantag, och är utmärkt när det handlar om att städa Windows.

CCleaner har funnits i många år och har massor av nöjda användare. Programmet finns i en gratisversion och en Pro som du betalar €19,95 för. De flesta användare klarar sig bra med gratisversionen. Den största skillnaden är att CCleaner Pro kan ligga resident i minnet och städa din dator kontinuerligt.

CCleaner

Det främsta verktyget i CCleaner är det som rensar bort skräpfiler – temporära filer, cacheminnen och annat. Det här fungerar effektivt. Programmet har stöd för en lång rad olika program vars temporära filer det kan städa bort. Börjar det bli trångt på din hårddisk är det här ofta effektivt.

PCOnline rekommenderar!CCleaner rymmer idag flera andra verktyg. Bland annat har de flera smarta funktioner för att ta bort autostartande program och tillägg. Titta under Verktyg -> Uppstart så hittar du ett antal flikar där du kan aktivera respektive deaktivera autostartande grejor. Många program lägger in små verktyg som startar tillsammans med Windows, och många av dessa är onödiga och tar bara upp en massa internminne och processorkraft, och dessutom gör de att din dator startar långsammare.

En ny funktion är Filsökare under Verktyg. Med hjälp av detta verktyg kan du leta upp och radera dubletter, det vill säga onödiga kopior av samma fil. Vidare hittar du en funktion som heter Registret, med vilket du söker efter felaktigheter och rättar till dem i Windowsregistret.

CCleaner

  • Ladda ner: CCleaner
  • Utvecklare: Piriform
  • Nedladdningar: 2881
  • Betyg: 5 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *