Nätverk

Advanced IP Scanner gratis program för att skanna ditt nätverk

Vill du veta vilka datorer och enheter som är anslutna till ditt nätverk, kan du använda ett enkelt verktyg som Advanced IP Scanner. Programmet är lätt att använda och dessutom gratis att ladda ner.

Hur många enheter är egentligen anslutna till ditt nätverk hemma eller på jobbet? Om ni är flera i hushållet tenderar det att bli rätt många – smartphones, surfplattor, datorer, mediaspelare och nätverkshårddiskar, spelkonsoler, skrivare och så vidare.

Med hjälp av gratisprogrammet Advanced IP Scanner kan du enkelt ta reda på vad som är uppkopplat. Installera programmet och klicka på Scan för att söka igenom nätverket efter använda IP-nummer.

Du får även reda på huruvida de olika IP-numrena har öppna portar för till exempel http eller ftp. För att ta ett exempel; skrivare med nätverksanslutning har ofta en inbyggd webbserver för att genomföra konfigurationer.

Advanced IP Scanner
image-6801

Advanced IP Scanner låter dig skanna ditt nätverk efter anslutna enheter.

Advanced IP Scanner kan användas i flera olika syften. Du kan ta reda på vilka det är som använder ditt nätverk, om du tror att någon oönskad enhet är ansluten. Du kan också använda programmet för att, som sagt, hitta skrivare och deras IP-nummer för att komma åt deras webbgränssnitt – du kan klicka fram skrivare och sedan dubbelklickar du på http-ikonen för att gå till gränssnittet.

Det finns säkert flera andra användningsområden. En IP-skanner kommer ibland väl till hands, och Advanced IP Scanner är ett litet program du kan ha installerat utan att det tar någon plats.

Taggar: Advanced IP Scanner, IP Scanner, IP-skanner, skanner, IP, nätverk, WiFi (Intressant?)

Advanced IP Scanner

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Advanced IP Scanner gratis program för att skanna ditt nätverk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *