Windowsverktyg

Multi Commander – gratis filhanterare en bättre Utforskare

Arbetar du mycket med filer – flyttar, kopierar och så vidare – lämnar Utforskaren en del att önska. Vill du ha bättre koll och fler funktioner är Multi Commander ett bra alternativ. Programmet är gratis och fungerar som en rejält förbättrad Utforskare, med två filfönster istället för ett och massor av finesser.

Om du jobbar mycket med digitalfoton och videofilmer, eller sysslar med webbutveckling eller annan programmering, så har du säkert massor av filer att hantera. Att flytta, döpa om, organisera, radera och så vidare, går naturligtvis att göra i Utforskaren. Men det finns bättre alternativ för dig som vill jobba mer effektivt.

Multi Commander är en så kallad filhanterare. Programmet utvecklas av svensken Mathias Svensson och det finns därför även på svenska. Det är gratis att använda och lätt att komma igång med.

Multi Commander
image-6709

Multi Commander är en gratis filhanterare på svenska, med massor av smarta funktioner.

I det stora hela fungerar Multi Commander som en ersättare av Utforskaren. Istället för en fillista har du två stycken jämte varandra, vilket gör det enklare att flytta och kopia filer mellan två olika enheter eller kataloger på samma lagringsenhet.

Förutom vanlig filhantering innehåller Multi Commander många andra smarta funktioner. Du kan till exempel enkelt konvertera bilder mellan olika filformat. Om du har en massa png-bilder som du vill konvertera till jpeg innan du publicerar dem på webben, markerar du filerna och väljer sedan Verktyg -> Bild Verktyg -> Konvertera bild format (sic).

Multi Commander är ett program som du lär dig att älska. Om du är van vid Utforskaren kommer det att ta ett tag innan du inser hur mycket bättre Multi Commander är. Därefter kommer du efter hand att hitta allt fler nyttiga verktyg du kan använda. Men det är helt klart värt att ge en chans!

Taggar: Multi Commander, Utforskaren, Windows, gratisprogram, freeware, filhanterare (Intressant?)

Multi Commander

  • Ladda ner: Multi Commander
  • Utvecklare: Mathias Svensson
  • Nedladdningar: 2272
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *