Programuppdateringar

Secunia PSI: Håll dina program ska och uppdaterade

Secunia PSI (Personal Software Inspector) är ett gratis verktyg för att uppdatera dina installerade program. Det släpps kontinuerligt nya versioner av programmen du använder, men som regel håller man knappast koll på huruvida man kör senaste versionen. Secunia PSI hjälper dig med detta, på ett enkelt och smidigt sätt.

Företaget Secunia arbetar inom säkerhet, och ett av deras områden innefattar att bevaka nya säkerhetshål i olika programvaror. På sin hemsida publicerar de löpande rapporter om olika typer av säkerhetsproblem med alla möjliga programvaror.

För hemanvändare erbjuder Secunia en gratis programvara döpt till Secunia PSI – Personal Software Inspector – vars funktion är att det söker igenom din PC efter vilka program du har installerat, och därefter görs en kontroll mot Secunias databas över hot och nya versioner.

Secuna PSI, Personal Software Inspector

Om nya versioner av dina program finns tillgängliga, efter att skanningen är genomförd, kommer dess att listas tillsammans med nedladdninglänkar. PCOnline rekommenderar! Secunia PSI uppdaterar alltså inte programmen per automatik, utan du behöver själv genomföra detta.

Men som regel är det enkelt; du laddar helt enkelt ner en fil som du kör för att uppdatera programmet i fråga.
Gränssnittet är på engelska men väldigt enkelt att sätta sig in i.

Det räcker att du startar programmen för att en sökning kommer att genomföras. Om nya versioner av dina installerade program hittas får du alltså upp information tillsammans med nedladdningslänk.

Secunia PSI

  • Ladda ner: Secunia PSI
  • Utvecklare: Secunia
  • Nedladdningar: 884
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *