Gratis antivirus

Security Essentials, gratis antivirus från Microsoft

Om du inte har lust att betala för antivirus finns det en uppsjö av gratisprogram. Sedan ett par år tillbaka erbjuder Microsoft sitt säkerhetspaket Security Essentials för gratis nedladdning. Programmet innehåller antivirus och antispyware, och det har klarat sig rätt bra i tester, samtidigt som det inte tar mycket prestanda av datorn.

Microsoft Security Essentials är ett lättanvänt antivirus och antispyware som håller sig tyst i bakgrunden och sköter sitt jobb utan att störa dig. Programmet är tillgängligt för gratis nedladdning till Windows XP, Vista och Windows 7. Om du däremot har Windows 8, ingår en ny version av Windows Defender som innehåller samma funktioner som Security Essentials.

Microsoft Security Essentials

I tidigare versioner av Windows finns också Windows Defender, men i dessa fall är programmet enbart antispyware. Det är först i och med Windows 8 som Microsoft bakat in antivirus.

Men om du inte kör Windows 8 kan du alltså hämta hem Microsoft Security Essentials utan kostnad, och det ger dig ett schysst säkerhetsprogram som är hyfsat bra på att hålla din dator fri från olika varianter av skadlig kod.

Microsoft Security Essentials

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *