Lösenordshanterare

LastPass hanterar alla dina lösenord supersmidigt

LastPass är ett av redaktionens absoluta favoritprogram. Det är ett verktyg för att hantera lösenord på webben. Precis som namnet antyder låter LastPass dig glömma alla dina lösenord utom ett. Du skyddar alla dina inloggningsuppgifter till olika sajter med ett huvudlösenord. Men LastPass innehåller en hel del andra smarta funktioner som gör det så utmärkt.

Som aktiv Internetanvändare har du garanterat massor av inloggningsuppgifter på webben. Sociala nätverk, e-post, diskussionsforum, administrationssidor och så vidare. Det är många lösenord att hålla reda på. Tyvärr löser de flesta detta genom att använda samma lösen på alla sajter, vilket är vansinnigt ur ett säkerhetsperspektiv.

Skulle någon komma över ditt lösenord, kan de komma åt det mesta genom att prova sig fram på olika webbsajter. Att komma över ett lösenord är betydligt enklare än vad man kan tro. Det sker hela tiden rätt många intrång hos olika sajter, där hackarna kommer över stora listor över inloggningsuppgifter. Det räcker att man lyckas kidnappa en lista över användare på ett litet diskussionsforum, för att få access till alla andra tjänster där man använt samma lösenord.

LastPass

LastPass löser detta genom att hålla reda på alla dina användarnamn och lösenord. Dina uppgifter lagras hårt krypterade i molnet, så att du kan komma åt dem från Internet. Med hjälp av ett tillägg i webbläsaren kan du snabbt logga in på ditt LastPass-konto för att få reda på olika inloggningsuppgifter.

Men LastPass är smartare än så. Du kan nämligen konfigurera det till att automatiskt fylla i inloggningsformulär. Med LastPass installerat i din webbläsare behöver du alltså inte bara slippa komma ihåg dina inloggningsuppgifter – du slipper även att fylla i dem. Det enda du behöver komma ihåg är ditt användarnamn och lösenord för LastPass. Se till att välja detta med omsorg, så att ingen kan lista ut det.

Konfigurera LastPass till att logga ut dig från tjänsten när du stänger av din webbäsare, utifall någon annan skulle få tillgång till din dator om du glömmer den någonstans eller om den blir stulen.

LastPass finns för flera olika plattformar och det finns till alla kända webbläsare. Det är ett utmärkt verktyg som rekommenderas till alla.

LastPass

  • Ladda ner: LastPass
  • Utvecklare: LastPass
  • Nedladdningar: 1039
  • Betyg: 5 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “LastPass hanterar alla dina lösenord supersmidigt

  1. Mange

    Har den senaste versionen av LastPass och är nöjd men jag har ett problem. Jag blir utloggad varenda gång jag stänger webbläsaren. Använder IE11, Firefox 25 samt Google Chrome senaste stabila version. Har kollat inställningarna på alla 3 så jag inte klickat i att jag ska bli automatisk utloggad. Kan du kanske hjälpa mig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *