Säkerhet

Cyberreasons gratis RansomFree stoppar ransomware

Ditt vanliga antivirus stoppar säkert de flesta former av skadlig kod, men tyvärr går de ofta bet på så kallad ransomware. Och det är allvarligt eftersom du tenderar att köra fast om ett ransomware lyckas kryptera dina personliga filer. Cyberreason har släppt gratisprogrammet RansomFree som stoppar ransomware.

Ransomware är den förmodligen mest farliga skadliga koden som finns idag. Den här typen av trojaner krypterar dina filer eller låser datorn, och låter dig inte återfå kontrollen förrän du har betalat en lösensumma.

Med dagens kryptering kan du inte göra så mycket utan korrekt nyckel. Skulle olyckan vara framme kan du prova No More Ransom. Det är en gratis tjänst som försöker dekryptera dina drabbade filer.

Stoppa ransomware
image-6756

RansomFree är ett gratisprogram som försöker hindra ransomware från att installeras på din dator.

Allra bäst är så klart om du lyckas hindra ransomware från att köras på din dator. Ett sätt är att installera Cyberreason RansomFree, som är ett gratis säkerhetsverktyg du kör parallellt med ditt antivirus, och vars enda syfte är att stoppa ransomware.

Här kan du läsa mer om ransomware.

Taggar: säkerhet, antivirus, RansomFree, ransomware, ransom, lösensumma, trojan, virus, skadlig kod, farlig kod, Internetbedrägeri (Intressant?)

RandomFree

  • Ladda ner: RandomFree
  • Utvecklare: Cyberreason
  • Nedladdningar: 1588
  • Betyg: 4 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *