Gratis antivirus

AVG AntiVirus FREE 2016: Gratis antivirus för flera enheter

Letar du efter ett virusskydd till din dator som inte kostar något, är AVG en gammal trotjänare. AVG AntiVirus har funnits i många år och har blivit ett riktigt bra alternativ. Gratisversionen innehåller alla de grundläggande funktioner du behöver för att skydda mot skadlig kod.

AVG AntiVirus 2016 kommer i versionerna Free respektive Pro. Skillnaden ligger i att Pro erbjuder fler funktioner och ett bättre heltäckande skydd. För de cirka 380 kronor som Pro kostar får du även en brandvägg, spamskydd, kryptering av filer, skydd mot skadliga nedladdningar och lite annat.

Med det sagt kommer du långt med gratisversionen om du bara är ute efter ett tryggt skydd mot farlig kod. Ett gratis antivirus är ett bra val om det gäller din andrahandsdator, som du inte använder lika mycket som din främsta dator. På din huvuddator rekommenderar jag att du skaffar ett komplett säkerhetspaket – det är en prisvärd försäkring för att skydda mot alla faror.

AVG, gratis antivirus
image-6637

AVG:s gratis antivirusprogram AVG AntiVirus FREE har hängt med i många år och är ett kompetent och resurssnålt virusskydd.

AVG AntiVirus FREE är lätt att installera och komma igång med. Tänk bara på att avinstallera ditt gamla antivirus innan du lägger in AVG, eftersom du aldrig ska köra två antivirus parallellt med varandra – de tenderar att krocka och ställa till med bekymmer.

AVG finns för Windows, Mac OS X och Android. Om du skaffar ett gratis konto hos AVG kan du koppla ihop dina olika AVG-installation för att bättre få koll på det från ett centralt ställe.

Verktyg för optimering av PC och webb

AVG Zen är huvudskärmen varifrån du dels kommer åt antiviruset, men även verktyget PC TuneUp för att hålla din dator optimerad för bästa prestanda, samt för att förbättra ditt surfande. Det sistnämnda körs med Web TuneUp, som fick en del negativ press i slutet av förra året. TuneUp-verktygen får installeras separat, och de kommer inte med standardinstallationen.

AVG AntiVirus FREE
image-6638

Via AVG Zen kan du koppla ihop AVG:s gratis antivirusprogram på dina olika enheter och datorer med Android, OS X och Windows.

När du klickar Protection från Zen kommer du till AntiVirus-skärmen. Här hittar du de olika skydden; Computer, Web, Identity, Email samt Firewall (kräver Pro). Dessa underfunktioner används för att skydda datorn och dig själv mot olika former av skadlig kod, attacker och informationsstöld.

Antivirusprogrammet innehåller en hel del inställningar (Options -> Advanced settings), men du kan också välja att bara installera och sedan “glömma bort” det. Du behöver inte ta hand om programmet, då det sköter sig fint i bakgrunden. Skulle det hitta något hot, kommer det att varna dig.

AVG AntiVirus FREE 2016 är ett bra gratis antivirus, som inte tar mycket prestanda från datorn. De olika delarna tar vardera ett par MB internminne.

Taggar: gratis antivirus, AVG, AVG 2016, AVG AntiVirus FREE, gratisprogram, antivirus, säkerhet, virusskydd, virusprogram, antivirusprogram, datorvirus, datavirus, skadlig kod (Intressant?)

AVG AntiVirus FREE 2016

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *