Adware

AdwCleaner rensar bort adware, verktygsfält och annat oönskat

AdwCleaner är ett väldigt lättanvänt och effektivt program som hjälper dig att hitta och ta bort adware (annonsprogram), oönskade verktygsfält i webbläsaren, program som kidnappar din webbläsare och ändrar på webbsidor, till exempel genom att implementera annonser, och som ändrar din standardsökmotor.

AdwCleaner är ett litet, enkelt men effektivt program som klarar av att ta bort många irriterande adware och spyware (spionprogram). Det tar också hand om oönskade verktygsfält i webbläsaren (toolbar) och så kallade hijackers (adware som kidnappar din webbläsare och ändrar på webbsidor, genom att exempelvis lägga in annonser).

En stor fördel med AdwCleaner är att det inte kräver någon installation. Du laddar ner och kör programmet direkt. Det här är väldigt bra om du ska fixa en dator, eftersom du kan ladda ner AdwCleaner på en annan dator, lägga över det på ett USB-minne och sedan köra det direkt från USB-minnet på den infekterade datorn.

AdwCleaner

När du kört igång programmet har du i princip bara två val; skanna systemet eller radera eventuellt funna skräpprogram. Börja med att skanna genom att klicka på Search. När sökningen är genomförd får du en utförlig rapport. Om rapporten innehåller information om att det finns spyware och adware på datorn, kör du åter igång AdwCleaner men den här gången klickar du på Delete.

Nu kommer programmet att försöka radera de funna spyware och adware som finns i systemet. AdwCleaner är som sagt rätt effektivt och det kan avinstallera och ta bort många olika adware.

AdwCleaner

  • Ladda ner: AdwCleaner
  • Utvecklare: Xplode
  • Nedladdningar: 15021
  • Betyg: 3 av 5
  • Pris: Gratis
Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *