Windows 8

Hur får jag tillbaka startmenyn i Windows 8?

Windows 8 introducerade ett nytt gränssnitt, som inledningsvis kallades för Metro. Microsofts förhoppning var från början att vi alla skulle vänja oss vid det nya gränssnittet och använda det uteslutande. Så blev det dock inte.

Kritiken var svidande mot Microsoft. Visst finns skrivbordet kvar i Windows 8, men många användare förstod inte hur man kom åt det. I och med uppdateringen Windows 8.1 lade Microsoft till möjligheten att starta Windows 8 direkt till skrivbordet.

Startmeny i Windows 8, gratis program

Ett problem har dock kvarstått, och det har gällt startmenyn. Visserligen lade man in en enkel variant av en startmeny i Windows 8.1, men väldigt många användare vill ha tillbaka den startmeny som fanns i Windows 7 och ännu äldre varianter av operativsystemet.

Det här löser gratisprogrammet Start Menu 8. Det ser inte bara till att starta Windows direkt till skrivbordet, utan ger tillbaka startmenyn. Efter att du har installerat Start Menu 8 får du en startmeny som ser ut precis som i Windows 7. Programmet fungerar riktigt bra, och vi har testkört det länge utan problem.

Ladda ner Start Menu 8 och få tillbaka startmenyn i Windows 8.

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *