Snabbare WiFi i din bärbara dator

Tycker du att nätverket i din bärbara dator är rätt segt, trots att du har en ny router? Förmodligen är det för att WiFi-kortet i datorn inte har stöd för nya 802.11n. ZyXEL lanserar nu små prisvänliga USB-adaptrar.

En ny bärbar dator har med största säkerhet stöd för 802.11n i sitt interna nätverkskort, men det är inte helt säkert – det är fortfarande vanligt att tillverkarna bara sätter in 802.11b/g-chips.

802.11n är den senaste standarden för trådlöst nätverk. Det ger bättre räckvidd än de tidigare standarderna samt en teoretisk hastighet på upp till 300 Mbps. Alla nya WiFi-routrar har stöd för n-tekniken, men för att det ska fungera behöver dina datorer också kommunicera över 802.11n.

ZyXEL har lanserat två USB-adaptrar som fungerar som WiFi-nätverkskort. De två adaptrarna heter NWD2105 och NWD2205 och kostar 195 kronor respektive 295 kronor. Den förstanämnda har en ultrakompakt design och ger en hastighet på upp till 150 Mbps.

zyxel-usb-adapter

Den dyrare modellen klarar hastigheter på upp till 300 Mbps och dessutom har den energisparande funktioner. Adaptern känner av hur långt bort WiFi-accesspunkten befinner sig och anpassar signalstyrkan till det. Det gör att adaptern drar mindre ström från datorn, vilket är bra om du kör på batteridrift.

ZyXELs enheter kommer att börja säljas från och med januari. Förhoppningsvis kan PCOnline återkomma med ett test innan dess.

[Pressmeddelande]

Taggar: ZyXEL, WiFi, trådlöst nätverk, WiFi-nät, WLAN, USB, nätverksadapter, nätverkskort, prylar, hårdvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *