Windows 10

Microsoft ger dig mer kontroll över uppdateringar i Windows 10

Microsoft har fått rätt mycket kritik angående hur uppdateringar hanteras i Windows 10. Som användare har du inte så mycket kontroll över det, utan uppdateringar installeras helst omedelbart.

Ur många perspektiv är det här betydligt bättre än den slapphänta hantering av Windows Update som varit i tidigare Windows. Det har upp till Windows 8 varit möjligt att helt stänga av Windows Update. Och ur säkerhetsvinkel är det här inte smart.

Personligen har jag gillat att Microsoft blivit hårdare på den här fronten. Historiskt sett har vi sett många utbrott av skadlig kod och liknande just på grund av att användare inte sett till att alltid ha de senaste uppdateringarna installerade.

Men å andra sidan vill man ha så mycket kontroll som möjligt i Windows. Och det är därför som Microsoft nu lättar på greppet. Istället för att tvinga uppdateringar att ske automatiskt och direkt, ska det bli möjligt att skjuta på dem, upp till 35 dagar. Detta i maj månads uppdatering.

Windows Update i Windows 10
image-7082

Windows Update ska bli mer anpassningsbar i och med nästa stora uppdatering av Windows 10.

Ett av skälen är så klart att ge användare vad de vill ha. Samtidigt finns det situationer där du inte vill påbörja en uppdatering av operativsystemet. Kanske sitter du på ett kasst mobilt bredband.

Eller så har du bara lite batteri kvar i din bärbara PC och vill lägga energin på att bli klar med arbetsuppgiften. Och om du är tekniskt nördig, och det dyker upp en uppdatering som du är tveksam till, kan du vänta tills du ser att andra användare inte får problem med den.

Vad tycker du om den här nyheten? Har du saknat möjligheten att skjuta på uppdateringar?

Källa: Microsoft

Taggar: Windows, Windows 10, Microsoft, Windows Update, uppdatering, uppgradering, patch, säkerhet, säkerhetsuppdatering (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Microsoft ger dig mer kontroll över uppdateringar i Windows 10

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *