Windows 10

Nu börjar Windows 10 laddas ner automatiskt till din PC

Microsoft har ändrat statusen på Windows 10-uppdateringen till en rekommenderad sådan, vilket betyder att den per automatik kommer att laddas ner till datorer med Windows 7 och 8, om du har Windows Update inställt på det. Detta för att ytterligare knuffa användarna i rätt riktning.

Uppdateringar som är rekommenderade eller kritiska laddas ner automatiskt av Windows. Detta för att säkerställa att användarnas operativsystem är säkra och stabila. Windows 10-uppdateringen kommer dock inte att installeras utan att du själv godkänner det, men om filerna redan laddats ner i bakgrunden går uppdateringen snabbt.

Jag håller helt med Simon Campanello på IDG om att det är dags att uppdatera till Windows 10. Det finns inga skäl att inte göra det. Windows 10 är betydligt bättre än både Windows 7 och 8.

En sak som Campanello tar upp, och som många är kritiska mot, är att Windows 10 “tvingar användare” till att installera kritiska uppdateringar (i praktiken handlar det om att Windows 10 installerar säkerhetsuppdateringar i bakgrunden utan att du behöver bry dig). Det här är faktiskt en bra sak.

Det är något Microsoft borde infört för många år sedan, då det hade gjort att stora utbrott av skadlig kod kunnat stoppas snabbt. Virus som Blaster spreds till exempel på grund av att Windows XP-användare inte installerat uppdateringar ordentligt – patchen som täppte säkerhetshålet Blaster utnyttjade släpptes redan en månad före utbrottet.

Uppgradera till Windows 10
image-6642

Har du inte redan uppdaterat till Windows 10 – gör det.

De barnsjukdomar som fanns i Windows 10 har försvunnit – nu är det trots allt sex månader sedan operativsystemet lanserades. Så även om du är nöjd med Windows 7 eller 8, kör uppdateringen. Du kommer bara bli mer nöjd.

Källa: PC för Alla

Taggar: Windows 10, Windows, Windows 7, Windows 8, Microsoft, Windows Update (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

4 comments on “Nu börjar Windows 10 laddas ner automatiskt till din PC

 1. Kapten Bölja

  Win 7 är bästa versionen hittills så varför denna brådska att byta upp till 10:an och agera försökskanin åt MS! Sitt lugnt i båten ett par år innan du tar dig en funderare eller varför inte köra som jag gjorde med XP, uppgradera när MS upphörde med supporten.

 2. INTJINFJ

  Det vet jag. Jag syftade till ifall man nu skulle ha Win7, om det inte var frivilligt där. Och nja, där har vi nog lite olika livsåskådning. Minst sagt.

 3. Tommy k Johansson

  Vad gäller uppdateringar så behöver du inte oroa dig – det släpps inga säkerhetsuppdatering till XP längre. ;)

  Säkerhetsuppdateringar och kritiska uppdateringar installeras automatiskt i WIndows 10, och det är något som Microsoft borde börjat med för länge sedan. Det ska inte vara frivilligt. Det är datorer som inte uppdateras ordentligt som ligger bakom nästan all spridning av trojaner, spam och DoS-attacker.

 4. INTJINFJ

  Usch nej. Här kör vi på WinXp tills vi dör … eller datorerna. Och, måste bara fråga, som det står i artikeln: “Uppdateringar som är
  rekommenderade eller kritiska laddas ner automatiskt av Windows.” Vadå,
  kan man inte längre välja om man ska tillfrågas först (och behöva
  acceptera), såsom i XP …?o.O

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *