DirectX 12

Windows 10 och DirectX 12 ger nytt liv åt grafikkort och spel

Microsoft har ytterligare en anledning till varför du ska uppgradera din dator till Windows 10, och det är DirectX 12. Den senaste versionen av DirectX har funnits i Windows 10 ett bra tag men det har inte utnyttjats av spel speciellt mycket. Under det kommande året blir det ändring på det, och skillnaderna i grafik är minst sagt märkbara…

DirectX är väldigt enkelt förklarat ett paket med lösningar för programmerare som gör det möjligt att skapa snygga grafiska effekter och annat i spel. Den senaste versionen är DirectX 12 och det verkar som om denna enbart kommer att finnas tillgänglig för Windows 10.

Utgåva 12 innehåller en rad olika nyheter samt förbättringar av befintliga. Bland annat är prestandan för 3D-applikationer, såsom grafiskt avancerade spel, betydligt bättre. Med hjälp av DirectX 12 kan du köra spel i upp till mer än dubbelt så hög bilduppdatering (det man kallar för FPS; Frames Per Second).

– Det här är som att få hårdvara helt gratis. Om du är en spelare och uppgraderar till Windows 10, och kanske har ett Iris Pro-grafikkort, ger detta datorn en extra spark i baken. Det kan få ditt spel att gå från inte spelbart till något du kan köra, från mediokert till riktigt bra eller från bra till något från en helt annan värld, säger Brian Langley. [Källa: PC för Alla]

Vill du kolla vad du kör för version av DirectX, startar du Kör – antingen via startmenyn eller genom att trycka snabbkommandot [Win]+[R]. Skriv in kommandot dxdiag och tryck [Enter]. I programmet som öppnas kan du utläsa vilken DirectX-version du har på din dator.

DirectX 12 på Windows 10
image-6655

Med verktygen dxdiag.exe kan du ta reda på vilken version av DirectX du kör på din PC.

Kör du Windows 10 har du med största sannolikhet version 12, annars ska du ha 11. Om du använder Windows 7 eller 8 så är det fortfarande gratis att uppgradera till Windows 10. Fram till 29 juli är det fritt fram att skaffa Windows 10 gratis.

Här nedan hittar du en video där Microsoft visar skillnaderna på grafiken med DirectX 11 respektive 12.

https://www.youtube.com/watch?v=oLWamwzhQ34

Taggar: DirectX, DirectX 12, Windows, Windows 10, Microsoft, grafik, spel, datorspel (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Windows 10 och DirectX 12 ger nytt liv åt grafikkort och spel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *