Läckta bilder: Windows 8 med Live-inloggning

Ett par läckta skärmdumpar från vad som sägs vara Windows 8 visar ett uppfräshat aktivitetsfält. Men en annan detalj är mer intressant; det verkar som om du i Windows 8 kan logga in med ditt Live-konto.

Som det är idag, skapar du lokala användarnamn i Windows. Enligt de påstått läckta skärmdumpar av Windows 8 visar att det kommer vara möjligt att logga in på Windows med ditt Windows Live-konto.

Det här verkar inte helt otroligt, och det här är en funktion jag absolut tror att Microsoft tänker införa i Windows 8. Microsoft jobbar idag mycket med sina molntjänster – det vill säga Windows Live, med Hotmail, SkyDrive, Office Web Apps och så vidare – och det vore naturligt att göra det möjligt att använda ditt Windows Live-login för att logga in i Windows.

windows-8-live

Windows 8 i molnet

En sådan här möjlighet öppnar många dörrar. Microsoft kan låta dig lägga dina Windows-inställningar, exempelvis hur Windows ser ut, i molnet och du kan då logga in på ditt egna Windows oavsett vilken dator du sitter vid.

Visst, lokalt installerade applikationer kommer du inte åt på andra datorer, men vi går allt mer mot webbapplikationer så det är ett intressant steg.

Man skulle också kunna tänka sig att det går att lagra dina programlicenser i molnet, då hade det varit möjligt att köra program som är installerade och som du har licens för. Det vore fint om programutvecklarna då gjorde det möjligt att gratis ladda ner och installera program, men att det krävs licens för att installera. En sådan lösning hade klart underlättat att arbeta på flera datorer.

Det här är emellertid bara spekulationer från min sida. Det enda som vi kan vara relativt säkra på, även om det bara är ett rykte hittills, är att Windows 8 kommer att erbjuda Windows Live-inloggning som alternativ till lokala konton.

Eller vad tror du? Läs gärna min krönika Är den traditionella hemdatorn på väg att dö?

Källa: Mashable

Taggar: Windows 8, Windows, Windows Live, Live, Microsoft, operativsystem, OS, rykten (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *