Windows 8

Så lite kommer Windows 8 att kosta

Microsoft har gått ut med uppgifter om hur mycket det kommer att kosta att uppgradera till Windows 8 när operativsystemet lanseras. Och man har lagt sig på en riktigt bra nivå, som gör att vem som helst kommer att kunna köpa en uppgradering.

När Windows 8 lanseras, vilket troligen blir i oktober senare i år, kommer användare som idag kör Windows XP, Vista eller Windows 7, att kunna köpa en uppgradering för så lite som 40 dollar. Det motsvarar cirka 275 kronor, men som IDG skriver tillkommer moms så det hamnar snarare på runt 350 kronor.

Själva uppgraderingen görs genom att man laddar ner programmet Windows 8 Upgrade Assistant. Via programmet köper och laddar du ner Windows 8, och det ser även till att kontrollera huruvida dina existerande program är kompatibla med det nya operativsystemet.

Uppgradera till Windows 8

Uppgraderingen verkar gälla Windows 8 Pro, och du behöver inte heller installera direkt utan kan göra det vid ett senare tillfälle. Lägger du till en hundralapp får du även operativsystemet på en DVD-skiva.

Det här erbjudandet kommer att gälla från och med att Windows 8 lanseras, och fram till 31 januari 2013. Om du har köpt en dator med Windows 7 mellan den 2 juni 2012 och fram tills lanseringsdatumet, behöver du bara betala 15 dollar för en uppgradering (det vill säga runt 100 kronor).

Låga krav på datorn

En fråga som många säkert ställer sig, är huruvida ens PC klarar av att köra Windows 8. Det kommer med största säkerhet inte att vara några problem, eftersom systemkraven inte har förändrats från och med Windows 7.

Faktum är att Windows 8 i praktiken kan köras på mindre specifikationer än Windows 7, även om detta inte framgår officiellt i systemkraven. Det ska inte vara några problem att köra Windows 8 även på en litet äldre dator med XP.

Läs mer om uppgraderingen på Microsofts blogg för Windows 8.

Läs mer om Windows 8

Vill du lära dig mer om Windows 8, kan du läsa våra tidigare artiklar om operativsystemet:

Taggar: Windows 8, Windows, Windows 8 Pro, uppgradering, operativsystem, OS (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *