Windows 8

Så snabbt kommer Windows 8 att installeras

Att installera Windows har historiskt sett varit en ganska dryg process, och att uppgradera från en tidigare version har varit i det närmaste olidligt. Men i och med kommande Windows 8 ska Microsoft ha rättat till det här. Installationen ska gå betydligt snabbare jämfört med tidigare Windows.

Windows 7 innebar ett rejält steg i rätt riktning, och det verkar som om efterföljaren Windows 8 fortsätter att öka hastigheten. Enligt IDG, som citerar Microsoft, kommer 8:an i vissa situationer att bli upp till tio gånger snabbare på att uppgradera systemet.

Första gången jag installerade Windows 7 imponerades jag över hur snabbt det gick, och hur få gånger dialogrutor pockade på min uppmärksamhet. Det ska bli spännande att se om Windows 8 lever upp till förväntningarna.

Windows 8-installation

Microsoft har på sin blogg Building Windows 8 skrivit en lång och tekniskt ingående artikel om hur man trimmat uppgraderingarna. Här förklarar man också att det kommer vara enkelt att köpa och hämta Windows 8 via Internet.

Enligt mätsiffrorna från Microsoft kommer det att ta 21 minuter att göra en ren installation av Windows 8. Det är 35 procent snabbare än Windows 7. En medelstor uppgradering (mellan 430000 till 1,4 miljoner filer) tar 42 minuter, jämfört med 2 timmar och 11 minuter – alltså tre gånger snabbare än Windows 7.

Läs också vår artikel om Säkerhetsuppdateringar går snabbare i Windows 8.

Taggar: Windows 8, Windows, Microsoft, installation, operativsystem, OS (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *