Windows 8

1 miljon har laddat ner Windows 8 senaste dygnet

Microsoft har släppt den efterlängtade Consumer Review-versionen av det kommande Windows 8, som alla gratis får ladda ner för att testa hur operativsystemet kommer att se ut. Det har hänt en hel del sedan förra officiella testversionen. Och intresset är uppenbart väldigt stort.

Windows 8 Consumer Review är den första testversionen av Windows 8 som riktar sig mot hemanvändare. Vem som helst får ladda ner och installera den tidiga versionen av det kommande operativsystemet. Tidigare har det funnits en Developer Review-version för utvecklare, men i och med den nya har det hänt en del.

Windows 8 Beta Consumer ReviewMicrosoft tros lansera den färdiga versionen av Windows 8 under oktober månad senare i år. Om du inte vill vänta tills dess utan prova operativsystemet redan nu, kan du ladda ner och installera Windows 8 Consumer Preview. Jämfört med den tidigare testversionen för utvecklare har systemet blivit mer förfinat och fått fler funktioner. Bland annat har man öppnat en betaversion av Windows Store.

Windows Store kan närmast jämföras med Mac App Store från Apple, och är en e-butik integrerad i operativsystemet där du kan köpa och ladda ner applikationer för Windows. Det här är en väldigt intressant funktion för såväl användare som utvecklare – och inte minst Microsoft, som kommer tjäna provision varje gång ett program köps.

Idag är ett problem att det inte finns någon riktigt bra och säker tjänst för att hitta, köpa och ladda ner programvaror för Windows. Det gör det lite bökigare för användare, men det är också ett problem för programutvecklare som inte har någon klockren kanal att nå ut till användarna via. Windows Store har därför goda förutsättningar att bli en stor omtyckt succé.

Du kan ladda ner Windows 8 Consumer Review från Microsoft hemsida, och du kan läsa tester av operativsystemet hos TechRadar och CNet. Hittills har över en miljon användare laddat ner Windows 8-betan.

Vad tror du – kommer du att byta till Windows 8 så fort det går?

Taggar: Windows 8, Windows 8 Consumer Review, Windows Store (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “1 miljon har laddat ner Windows 8 senaste dygnet

  1. Kapten38

    Alldeles för nytt med buggar och andra problem som alltid i dessa nya installations för users.Lovar guld men kommer inte in på upploppet ens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *