Windows 7 får högre pris i Europa

Windows 7 kommer att få ett högre pris i Europa än vad det får i USA. Det meddelar nu Microsoft och skälet är den dom från EU-domstolen som tvingar företaget att Europa-anpassa Windows 7.

Windows 7 kommer att lanseras i Sverige den 31 oktober, och det är många som ser fram emot det kritikerrosade operativsystemet. Det verkar komma att kosta mindre än vad Windows Vista gjorde när det lanserades, men nu säger sig Microsoft vara tvingade att höja priset – för oss i Europa.

Windows 7 pris i EuropaSkälet är att EU-domstolen dömde Microsoft för konkurrensbrott när de tidigare valde att inkludera Internet Explorer i operativsystemet. Då var det många andra utvecklare av webbläsare som slog bakut. Genom att baka in Internet Explorer i Windows gjorde Microsoft det svårt för tredjepartsutvecklarna att få över användare till sina webbläsare.

Nu kommer Microsoft att göra en speciell EU-version av Windows 7. Under installationsprocessen av operativsystemet kommer användare att kunna välja mellan att installera Internet Explorer, Firefox eller någon annan webbläsare.

Prishöjningen gäller dock bara de som köper Windows 7 över disk. Höjningen består enligt Metro av motsvarande cirka 200-800 kronor beroende på vilken version av Windows 7 man väljer att skaffa. Det finns sex stycken olika varianter av operativsystemet.

Om du däremot uppgraderar från ett tidigare Windows, vilket Microsoft tror att de flesta kommer att göra, så påverkas inte priset. Då stannar det kvar på de tidigare prisnivåerna.

[Källa: IDG]

Taggar: Windows 7, Windows, Microsoft, operativsystem, OS, pris, prislapp (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *