Pennplatta för digitala konstnärer – Wacom Intuos4 Grip Pen

Om du arbetar med illustrationer och grafik på din dator och vill ha ett extra tryckkänsligt instrument ska du skaffa dig en pennplatta. Nya Intuos4 Grip Pen är en mycket finkänslig pennplatta från Wacom.Pennan klarar av att känna tryck så små som 1 gram, vilket gör att pennan bara behöver snudda vid plattan för att det ska bli registrerat på datorn. Totalt finns det 2048 olika nivåer av tryckkänslighet på pennan och det finns dessutom flera knappar på den

På ovansidan av pennan, som är utformad för att kännas så realistisk som möjligt, finns ett tryckkänsligt “suddgummi”. Knapparna kan du programmera för olika funktioner i dina ritprogram och på en inbyggd OLED-skärm kan du se aktuella inställningar för de olika knapparna.

För dig som vill ha ett tjockare skaft så finns det att inhandla för pennan som extra tillbehör. Är du vänsterhänt är det enkelt fixat genom att du helt enkelt roterar plattan 180 grader och ändrar inställningarna för de upplysta knapparna på plattan via Wacoms programvara.

Vill du köpa pennplattan så kostar den från 2490 kronor och uppåt beroende på hur stor pennplatta du vill ha till din penna. Med i priset ingår då ett urval av program från stora mjukvarutillverkare som Adobe, Autodesk och Corel.

www.wacom.eu

[b]

Wacom Intuos4
image-551
[/b]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*