Säkerhet

Vipre antivirus håller din PC uppdaterad och säker

Vipres säkerhetspaket och fristående antivirus har sakta men säkert skaffat sig en bred skara användare världen över, och nu har 2013 års versioner lanserats. Säkerhetsprogrammet har en smart lösning som uppdaterar dina andra program.

Ett säkerhetsproblem i datorer är alla de program vi kör som vi inte kommer ihåg att uppdatera. Det hittas hela tiden säkerhetshål, och då framför allt i program som arbetar över Internet. De flesta hål täpps igen rätt snabbt av utvecklaren men det krävs ju att vi som användare laddar ner och installerar den nya versionen.

Vipre Internet Security 2013 kommer med en funktion som heter Easy Update. Med Easy Update ser Vipre till att automatiskt ladda ner och installera uppdateringar av dina program. Tekniken är så pass smart att du inte ens behöver godkänna installationer, utan det ska ske helt i det tysta i bakgrunden.

Utvecklaren GFI säger att programmen nu har blivit snabbare och mindre krävande av datorn. Ett antal funktioner har tillförts i såväl Vipre Internet Security som Vipre Antivirus; en lösning som gör det enkelt att ta bort konkurrerande säkerhetsprogram (man ska aldrig köra två antivirus på sin dator), bättre skydd mot root-kits och en snabbare skanner för att leta farlig kod i datorn.

Vibre antivirus

Internet Security innehåller brandvägg, antispam och webbfilter, men som CNet skriver, saknas det till exempel föräldrarkontroll, lösenordshantering och onlinbaserad administration.

Vipre har en annorlunda prissättning, där man erbjuder livslång prenumeration; $120 för Internet Security och $100 för Antivirus. Det är rätt bra priser. Vill du bara ha en vanlig licens för en dator kostar Antivirus $40 och Internet Security $50. Det är bra mycket lägre än vad konkurrenterna tar. Å andra sidan visar tester att Vipres lämnar lite att önska, utan att för den sakens skull vara dåligt.

Taggar: Vipre, antivirus, säkerhet (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Vipre antivirus håller din PC uppdaterad och säker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *