Säkerhet

Den här hackern visar flera säkerhetshål i din vardag

När man pratar om hackare brukar man oftast tänka på personer som tar sig in i andras datorer, men hackare gör så mycket mer. De tar tag i något, plockar isär det i småbitar och försöker hitta olika säkerhetshål att utnyttja. Den här videon från en TEDx-föreläsningar visar hur en hacker tar sig an till synes småsaker i vardagen som innebär stora säkerhetsproblem.

Pablos Holman jobbar till vardags på Intellectual Ventures Laboratory, som finansieras av bland annat Bill Gates, och han benämner sig hacker, futurist, uppfinnare och… badass.

I sitt TEDx-talk demonstrerar han en rad säkerhetshål i olika vardagliga saker. Han inleder med att visa hur han på ett hotellrum, med hjälp av en IR-sändare till datorn, kunde hacka hotellets TV för att se film gratis samt kontrollera vad andra hotellgäster gjorde på sina TV-apparater.

Pablos Holman

Vidare visar Holman hur enkelt det är att läsa av information – kreditkortsnummer och utgångsdatum, det som räcker för att handla med kortet – från så kallade säkra kreditkort med RDIF-chip.

Utan svårighet har han gjort en nyckel som öppnar ytterdörrar med lås från en speciell tillverkare som har ungefär hälften av marknaden, och han har gjort en sändare av den typen som används i bilnycklar för att låsa upp med en knapp och som fungerar på alla bilar från den specifika tillverkaren.

Men allra coolast är att han och de andra på Intellectual Ventures Laboratory, med enkla medel, byggt en säkerhetsanordning som lägger märke till mygg och identifierar om det är den typ av mygg som kan vara bärare av malaria – för att sedan skjuta ner misstänkta mygg med laser.

Taggar: videoklipp, hackare, säkerhet, TEDx, video, hack, säkerhetsproblem, lås, hotell, TV, kreditkort (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *