Videokamera för fickan klarar Full HD

Tillverkaren Sanyo har flera små och lättanvända digitalvideokameror för konsumenter. Nu är de på gång med en ny modell, Xacti PD1, som är i storleksordningen mobiltelefon men spelar in video i Full HD.

Sanyo Xacti PD1 mäter cirka 64x22x110 centimeter, så den går utan problem ner i din ficka. Själva videokameran ska spela in video i kvaliteter upp till Full HD i upplösningen 1080p. Linsen klarar av 3x optisk zoom, och PD1 innehåller även en digitalkamera på 10 megapixlar.

sanyo-xacti-pd1Syftet med en sådan här kamera är att det ska vara enkelt att spela in videoklipp för främst webben – och därför finns det även en funktion vid namn Easy Upload, som låter dig ladda upp videoklipp till YouTube.

På baksidan av Xacti PD1 sitter en skärm på 2 tum. Två mikrofoner sitter på varsin sida av kameran, vilket ska möjliggöra inspelning av stereoljud.

Videoklipp sparas på SDXC-kort och Sanyo meddelar att PD1 även har stöd för Eye-Fi-korten. Dessa speciella SD-kort innehåller ett trådlöst nätverkskort som låter dig skicka material direkt till en dator via nätverket.

Videofilmer sparas i filformatet Mpeg-4 AVC/H.264. På ett minneskort som klarar 32 GB kan du få plats med drygt fem timmars video. Vidare har kameran en Mini-HDMI-port för anslutning direkt till TV.

Rekommenderat pris när Sanyo Xacti PD1 kommer i butik ligger på 169 euros – vilket i Sverige borde innebära någonstans mellan 2500-3000 kronor. Läs pressmeddelande (PDF).

Taggar: Sanyo Xacti PD1, Xacti PD1, Sanyo, videokamera, digitalvideokamera, DV-kamera (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *