Ultrabook

Toshiba Z830, ny tunn och lätt ultrabook

Det nya inneordet bland datortillverkare är ultrabook. En ultrabook är en väldigt lätt och tunn bärbar PC, som i många fall uppenbart hämtat mycket inspiration från Apples MacBook Air. Toshibas första modell heter Z830 och är en 13,3-tummare med en tjocklek på ca 16 mm.

Toshiba Satellite Z830 väger in på drygt 1,1 kilo, och har en LED-skärm på 13,3 tum med upplösningen 1366 x 768 pixlar. Chassit är i borstad grå magnesium och tangentbordet är bakgrundsupplyst. Inuti datorn sitter en Intel Core i5-processor och upp till 6 GB DDR3-minne. Lagring sker på en 128 GB stor SSD-enhet.

Toshiba Z830

Z830 har HDMI-port, men även den gamla VGA-porten finns förvånande nog fortfarande kvar på baksidan. Annars brukar ultrabooks komma utan VGA. Övriga portar är två stycken USB2 och en USB3, samt Ethernet. Datorn har även en SD-port för minneskort. Batteritiden anges till åtta timmar.

Datorn kommer även i en version för företagsbruk, döpt till Portégé Z830. Skillnaden är att Portégé har stöd för mobilt bredband vid 3G, plus att datorn har ett par säkerhetsfunktioner; Intel Anti-Theft, EasyGuard samt Intel vPro.

Toshiba Z830 lanseras i Sverige under december månad. Någon prislapp har Toshiba i skrivande stund inte gått ut med.

Taggar: Toshiba, Satellite Z830, Z830, ultrabook, laptop, ultraportabel (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *