Tryckkänslig skärm på bärbara från Toshiba

Toshiba släpper en hel rad uppgraderade bärbara datorer lagom till lanseringen av Windows 7. De mest intressanta är Toshiba Satellite U505 och Satellite M505, som kommer med tryckkänliga skärmar – något som Windows 7 innehåller ett bra stöd för.

Multitouch och hantering av tryckkänsliga skärmar är en av de större nyheterna i Windows 7. Tekniken har funnits i tidigare operativsystem, men då har det krävts speciell programvara. Numera är det mer inbakat i själva operativsystemet. Därför lär vi få se allt fler datorer som utnyttjar tryckkänsliga skärmar.

Toshiba lanserar nu ett flertal olika modeller inom bärbara datorer. Bland de som är mest värda att nämna är Satellite U505 och M505. Dessa kommer nämligen med just tryckkänsliga skärmar. De övriga modellerna i lanseringen är mer som tidigare datorer men med Windows 7 som operativsystem.

toshiba satellite u505

Toshiba Satellite U505 har en 13,3-tumsskärm och väger in på 2,3 kilo. Riktpriset i USA är satt till motsvarande cirka 7300 kronor. M505 är lite större och kommer med en skärm på 14,4 tum och får ett riktpris på runt 6600 kronor. I Sverige kommer priserna förmodligen hamna en bit över detta.

Bägge datorerna kommer med programpaketet LifeSpace som innehåller verktyg för att dra nytta av tryckkänsliga funktioner. Lanseringen i USA blir för Toshiba Satellite U505 den 1 november, medan M505 kommer redan 22 oktober – det vill säga när Windows 7 lanseras.

Källa: Engadget

Taggar: Toshiba, Satellite, U505, M505 Satellite U505, Satellite M505, bärbar, tryckkänslig, tryckkänslig skärm, multitouch, Windows 7, Microsoft (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *