Bärbara värstingen Qosmio X500 för datorspelare

Toshiba har inte snålat på hårdvaran när de byggt sin bärbara speldator Qosmio X500. Datorn är anpassad för användare som vill kunna spela och titta på film, med en skärm på 18,4 tum, rejält grafikkort och Bluray-spelare.

Exakt hur stor Toshiba Qosmio X500 är framgår inte av pressmeddelandet, men man kan nog utgå från att den är både stor och tung. Konstigt vore annars med tanke på att den rymmer en skärm på 18,4 tum. Bildskärmen är i 16:9-format i Full HD (upplösning 1920×1080 pixlar). Datorn är designad i svart och rött med lysande funktionstangenter.

Processorn som driver Qosmio X500 är en Intel Core i7-720QM (2.8 GHz, 6MB L2 cache och 1,3 GHz FSB). Upp till 6 GB internminne kan installeras, och då av typen DDR3 på 1066 MHz. Lagringskapaciteten kan väljas upp till 1 TB, och då är det två hårddiskar på vardera 500 GB. Den optiska enheten är antingen en Bluray som även klarar av att bränna (RW) alternativt en DVD Dual-Layer. Som grafikkort har man valt nVIDIA GeForce GTS 250MNV med 1 GB grafikminne.

Toshiba Qusmio X500

Portarna som finns är bland annat fyra USB-portar, varav en är en kombo med eSATA. Portarna har stöd för så kallad Sleep-and-Charge, vilket betyder att du kan ansluta USB-enheter för laddning även om datorn är avstängd. Det här är bra för att ladda MP3-spelare, mobiltelefoner och så vidare.

För att underlätta inloggningar och för att höja säkerheten har Toshiba Qosmio X500 både fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning. Det sistnämnda körs via den interna webbkameran, vilket förresten klarar av att spela in video i Full HD-format. Som operativsystem används Windows 7 Home Premium 64-bitars.

Toshiba Qosmio X500 kommer att lanseras under november månad. I skrivande stund finns ingen prislapp bestämd. PCOnline återkommer med ett test framöver.

Taggar: Toshiba Qosmio X500, X500, Toshiba, Qosmio X500, bärbar, bärbar dator, laptop, notebook, speldator, datorspel, dataspel, dator, PC (Intressant?)


Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *