Toshiba NB200 en nyhet i segmentet minidatorer

Toshiba utökar nu sitt sortimentet inom området minidatorer (netbooks) genom att lansera Toshiba Mini NB200. Bland annat erbjuder datorn upp till nio timmars batteritid.

Hårdvaran i Toshibas nya minidatorer sticker inte direkt ut ur mängden. Den bygger på en Intel Atom-processor på 1,6 GHz, har 1 GB internminne och en hårddisk på 160 GB. Det är ungefär vad de allra flesta minidatorer har idag. Skärmen är på 10,1 tum, också det väldigt vanligt. Överst på skärmen sitter en webbkamera på 0,3 megapixlar.

En finess som är lite mer exklusiv för Toshiba Mini NB200 är att den har ett, vad man kallar, övervakningssystem för att skydda hårddisken mot fall och stötar. Vidare har en av de tre USB 2.0-portare så kallad Sleep’n’Charge-funktion. Det låter dig ansluta enheter som laddas via USB (MP3-spelare etc) utan att datorn är påslagen.

Det finns två olika batterier; ett med 4 celler och ett med 6 celler. Det är det sistnämnda som klarar upp till nio timmars batteritid. 6-cellsbatteriet är emellertid ett tillval som kostar cirka 950 kronor. Datorn levereras nämligen som standard med 4-cellsbatteri. Riktpriset för datorn är satt till 5290 kronor, men den går att få tag på mycket billigare.

[pj]425418[/pj]

[b]

Toshiba NB200
image-846
[/b]

Taggar: Toshiba NB200, NB200, Toshiba, netbook, minidator, mini-PC, laptop, bärbar, PC, dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *