Datorer

Toshiba LX830, en allt-i-ett-dator med 23-tumsskärm

Allt-i-ett-datorer är ett intressant koncept där man har byggt in själva datorn i skärmen. Resultatet är en snygg stationär dator som inte tar mycket plats och som du inte behöver skämmas för när den står i vardagsrummet. Toshibas nya LX830 har bra prestanda och en hel del funktioner.

En allt-i-ett-dator är ett bra alternativ för exempelvis det lilla hushållet, såsom studentbostäder. Den tar liten plats, och den fungerar även att använda som TV. En del av modellerna av Toshibas LX830 har inbyggt stöd för digital-TV, annars kan du ansluta boxar (eller en spelkonsol) via HDMI-porten till skärmen.

Toshiba LX830 har, för att vara en allt-i-ett-dator, bra prestanda. Processorn är den tredje generationens Intel Core i7 på 2,3/3,3 GHz, och det sitter 8 GB internminne i datorn (uppgraderbart till 16 GB). Grafikkortet är ett Nvidia GeForce GT 630M med 2 GB VRAM.

Skärmen är som sagt på 23 tum, och har Full HD-upplösning (1920×1080 pixlar) i 16:9-format. Den är tryckkänslig, så datorn är väl förberedd för Windows 8. När du köper en LX830 kommer den med Windows 7 Home Premium 64 bit, men när Windows 8 lanseras kan du uppgradera för 139 kronor.

Toshiba LX830

Det sitter en DVD-spelare i datorn som klarar alla befintliga skivformat. Det hade varit intressantare om det varit en Bluray-enhet för att man ska kunna kolla på filmer som släpps på Bluray. Å andra sidan hyr vi ju filmer online idag.

Portarna i datorn består av uttag för mikrofon och högtalare, en multikortläsare som klarar SD och MMC, fyra stycke USB 2.0 och två USB 3.0, samt en HDMI-ingång. I skärmen sitter en inbyggd webbkamera på 1 megapixel, för exempelvis videosamtal.

Toshiba LX830 kommer i handeln under hösten och har ett riktpris på 12990 kronor.

Läs om fler allt-i-ett-datorer:

Läs mer om Toshiba LX830 på företagets hemsida

Taggar: Toshiba LX830, Toshiba, LX830, allt-i-ett-dator, allt-i-ett, stationär dator, dator, desktop, all-in-one, hårdvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *