Synology Disk Station DS209, NAS med många funktioner

Synology Disk Station DS209 är en nätverkshårddisk, NAS, som riktar sig mot mindre kontor. Den har plats för två vanliga hårddiskar, men med en medföljande docka kan du även ansluta två 2,5-tumshårddiskar för exempelvis mindre strömförbrukning och en tystare enhet.

En nätverkshårddisk är ett bra alternativ för att hantera gemensamt lagrade filer på ett kontor eller i ett hemmanätverk. Det är till exempel väldigt bra för säkerhetskopiering (backup) då du kan centralisera all lagring till en enhet. Till skillnad mot en vanlig extern hårddisk ansluts en NAS direkt till ditt nätverk.

Synology Disk Station DS209 har en LAN-anslutning på 1 Gbit och plats för två hårddiskar, på maximalt vardera 2 TB. Den har stöd för RAID 0 och 1. Det förstnämnda kan du använda för att slå ihop bättre diskarna till en lagringsenhet, som då ger bra prestanda. RAID 1 innebär att en disk speglar den andra, vilket ger bra säkerhet eftersom du kan byta en kraschad hårddisk utan att förlora någon data.

DS209 är fullsmäckad med funktioner. Bland annat finner du en webbserver med PHP och MySQL, och det finns även programvara för att hantera fotoalbum (bilder och film i många format) och ljud, samt iTunes Server och BitTorrent-klient. Upp till två skrivare kan anslutas till den interna skrivarservern, och du kan även ansluta upp till fem stycken IP-webbkameror för exempelvis övervakning.

[pj]410014[/pj]

Fler nätverkshårddiskar:

[b]

Synology Disk Station DS209 front
image-870
[/b]

Taggar: Synology, NAS, DS209, Disk Station, nätverkshårddisk, lagring, hårdvara, hårddisk, nätverksdisk (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *