Symantec Norton 2010 arbetar i molnet

Symantec lanserar nu Norton Internet Security 2010, Norton AntiVirus 2010 samt Norton Internet Security 2010 Netbook Edition. De nya versionerna av säkerhetsprogrammen har blivit allt mer resurssnåla och jobbar numera i molnet för snabbare effekt.

Året 2010 års trender inom säkerhetspaketen visar på att de blir allt mindre resurskrävande, snabbare och tystare, samt att de börjar arbeta i molnet. Det sistnämnda innebär att programmen kommunicerar med säkerhetsföretagets servrar för att sekundsnabbt lokalisera farlig kod. På så sätt kommer man undan att behöva uppdatera sitt antivirus, och programmen ger dig ett effektivare skydd.

Symantec Norton Internet Security 2010Symantecs lösning för arbetet i molnet är döpt till Quorum. Från början utgick man från betygssättningen hos Amazon.com där användare kan tala om utifall en bok är bra eller dålig. Samma lösning ville Symantec implementera i sitt virusskydd – där användarna rapporterade om bra eller dåliga program. Men de flesta användare vet så klart inte om filer de laddar ner är bra eller dåliga, och inte heller vill man bry sig om detta. Ett säkerhetsprogram ska vara tyst i bakgrunden.

På Symantec har man utvecklat en lösning som gör att användare anonymt skickar över information om filer de laddar ner, till säkerhetsföretagets servrar, där en analys görs. Om filen anses farlig kommer den att registreras som detta, och därmed varnas alla andra användare så fort de laddar ner samma fil. Det här är tack vare arbetet i molnet och den direkta kommunikationen mellan säkerhtesprogrammet och servrarna. Läs mer om Quorum hos Symentec.

Enligt en test av PassMark Software kan Norton Internet Security 2010 installeras på ungefär en minut. Programmet tar drygt 10 MB av internminnet och det kan skanna av en hårddisk på cirka minuten.

Symantec Norton Internet Security 2010 och Norton AntiVirus 2010 finns att köpa via webben för 799 kronor respektive 599 kronor. Bägge paketen innefattar licenser för tre datorer, vilket är bra om du har flera datorer i hemmet.

Läs test av Norton Internet Security 2010!

Taggar: Symantec, Norton, Norton AntiVirus 2010, Norton Internet Security 2010, netbook, minidator, antivirus, virusskydd, säkerhet, IT-säkerhet, säkerhetsprogram, virusprogram, antivirusprogram, bransvägg, antispyware, cloud computing, molnet (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *