Surfplattor

Kingsing W8 – Billigaste surfplattan med Windows 8 hittills

Med en prislapp på $99 – motsvarande strax under 700 kronor – placerar sig kinesiska Kingsing W8 på förstaplatsen som den billigaste surfplattan med Windows 8. Hittills. Microsoft har nämligen sagt att man räknar med att det under hösten kommer flera modeller av surfplattor med Windows 8 i prisklassen 700 kronor.

Kingsing W8 är framtagen av det kinesiska företaget Kingsing. Om den kommer att säljas utanför Kina återstår att se. Surfplattan har en skärm med upplösningen 1280×800 pixlar, en Intel Bay Trail-T quad-core-processor på 1,8 GHz, 1 GB internminne och 16 GB lagringsutrymme, samt en digitalkamera på 2 megapixlar på fronten.

När Windows 8 lanserades släpptes även Windows RT – ARM-versionen av operativsystemet, en relativt nedskalad och billigare version av Windows 8 – men någon succé för RT har det inte blivit. Och det lär det inte bli heller.

Kingsing W8

I och med att det blir allt billigare att bygga surfplattor med x86-processorer istället för ARM väljer utvecklarna riktiga Windows 8. Microsoft har dessutom sagt att man kommer dumpa licenskostnaderna för Windows på surfplattor i det lägsta prissegmentet. Det betyder att vi med säkerhet kommer att få se rätt många billiga Windows 8-plattor framöver.

Källa: WP Central

Taggar: Kingsing W8, surfplatta, Windows 8, Windows, Microsoft, datorplatta (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *