Framtid

Styr hemmet med Microsoft Home OS

Home OS är projektnamnet för ett experimentellt framtida operativsystem från Microsoft som är tänkt att användas för att kontrollera olika smarta prylar i hemmet. Än lär det dock dröja länge till innan vi får se systemet släppas.

Med Home OS har Microsoft ambitionen att kunna knyta samman diverse smarta prylar i hemmet och kunna styra allt ifrån lampor, säkerhetsövervakning och energiförbrukning. Projektet  är fortfarande i sin linda men utvecklingen har pågått sedan mitten av 2010. Styrningen av systemet ska bland annat kunna ske med hjälp av teknik som påminner om hur man använder Kinect-tillbehöret för Xbox 360.

I den information som Microsoft har släppt om projektet så framgår inte om Home OS är ett system som är baserat på Windows eller om det är ett system som är utvecklat fristående från detta. Systemet har testats i ett dussintal hem under de senaste månaderna och till systemet kommer det bland annat att finnas olika appar som är till för att styra olika prylar i hemmet. Apparna hämtas hem via en appbutik som Microsoft kallar för HomeStore.

Microsoft har släppt ett pdf-dokument där man kan läsa mer om hur Home OS-projektet är tänkt att fungera när det väl blir klart.

Läs mer

Microsoft

Electronista

Taggar: HomeOS, Microsoft, Windows, operativsystem, smarta prylar, digitala hemmet (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *