Strömsnål SyncMaster från Samsung

Samsung drar sitt strå i stacken för att hjälpa till att sänka energiförbrukningen. Deras nya LCD-skärm SyncMaster 2243EW drar i genomsnitt hälften så mycket ström som traditionella datorskärmar.

Nu kanske inte alla användare har full koll över hur mycket energi som går åt till datorn och skärmen, men jag kan berätta att Samsung SyncMaster 2243EW drar 20,1 watt i arbetsläge och 0,6 watt i viloläge. Den är utrustad med en timerfunktion som gör att du kan programmera den till att stänga av sig helt, exempelvis under nätter och helger.

Med sin nya skärm riktar sig Samsung främst mot företag som kan spara mycket pengar på att minska energiförbrukningen. Fast även miljömedvetna hemanvändare kan finna 2243WE intressant. Monitorn är en widescreen på 22 tum, med en upplösning på 1680 x 1050 pixlar. Riktpriset är sat till 2690 kronor.

Skärmen står på en fot som kan höjas och sänkas, och det går även att vinkla skärmen i pivotläge. Kontrastvärden är 1000:1 och responstiden 5 millisekunder, vilket gör att det går bra att spela spel och se på film.

[b]

Samsung SyncMaster 2243EW
image-439
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *