Musik

Spotify Apps – testa tilläggsappar för Spotify

I onsdags presenterade Spotify sina planer på att låta tredjepartsutvecklare bygga olika tilläggsappar för musiktjänsten. Redan nu kan man prova på en testversion av Spotify Apps där ett flertal tilläggsappar finns att använda.

En anledning till att jag själv fortfarande gärna använder mig av Winamp, trots att programmet i sig är uråldigt, för uppspelning av cd-skivor och mp3-låtar är de många insticksprogram som finns för Winamp. Med hjälp av dem kan man inte minst få häftiga equalizers och effekter som spelas upp i takt till den musik man lyssnar på.

Det här är något som jag tycker har saknats i Spotify, som även om det är en utmärkt musiktjänst inte känns så väldigt spännande som en musikuppspelare i sig. Förhoppningsvis kan det bli ändring på det när nu Spotify ska lansera Spotify Apps. Apparna är baserade på HTML5 och Java så det borde finnas stora möjligheter till att utveckla alla möjliga sorters tillägg till programmet. Spotify förbehåller sig dock rätten att först godkänna de olika tilläggsapparna innan de kan användas med Spotify.

För den som redan nu vill prova på Spotify Apps så finns det en testversion att tanka ner från hemsidan för Spotify. Än så länge finns det ett dussintal olika tilläggsappar att prova på från från tjänster som Billboard, The Guardian, Last.fm, Rolling Stone, TuneWiki och svenska spellistleverantören Tunigo.

Testversionen finns för både Windows och Mac. Om tjänsten slår väl ut för desktop-versionerna av Spotify så kommer den även att lanseras för de mobila versionerna av programmet.

Spotify Apps

Testa här

Taggar: Spotify, Spotify apps, musik, peer-to-peer, effekter, appar, tilläggsprogram (Intressant?)

 

 

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *