Tv-spel

Kör retrospel med Hyperkin Retron 5

Hyperkin Retron 5 är namnet på en ny spelkonsol som gör att du kan spela originalspel för inte mindre än nio klassiska spelkonsoler.

Har du kvar dina gamla originalspel för Nes/Famicom, Snes/Super Famicon, Sega Genesis, Sega Mega Drive, Gameboy, Gameboy Color eller Gameboy Advance? Snart kan du spela samtliga dessa spel genom en enda spelkonsol, vilket bör spara både plats framför tvn och göra så att ormboet av kablar bakom densamma får en chans att bli något mindre omöjligt att reda ut.

Eftersom grafiken skalas upp till 720p-upplösning via konsolens HDMI-port så lär spelen dessutom se bättre ut än vad de gör med de analoga kopplingar som annars används för ovan nämnda konsolers kopplingar till tv-apparaterna. Uppskalningsfunktionerna i konsolen försöker också göra sitt bästa för att undvika att bilderna blir suddiga, vilket annars ofta blir fallet när tv-apparaterna själva ska försöka skala upp lågupplöst material från gamla spelkonsoler.

retron5

Spelkontrollerna för Hyperkin Retron 5, som kan användas i antal om fyra i taget, kopplas trådlöst till konsolen genom bluetooth. Kontrollerna kommer vara försedda med sex knappar och styrpinne på framsidan för tummarna, och två knappar inom räckhåll för pekfingrarna. Dessutom finns extra knappar för att nå menyer och inställningar för konsolen.

Eftersom konsolen ännu inte är klar för lansering så är det inte riktigt säkert vilka övriga funktioner som den kommer att vara utrustad med, men klart är i alla fall att det ska gå att spara spelsituationerna genom en SD-minneskortplats. På så viskan du ta en paus och återuppta ditt spelande vid senare tillfälle.

Prislappen för Hyperkin Retron 5 kommer att hamna på strax under 100 dollar när den släpps lagom till sommaren.

Läs mer

Hyperkin Retron 5

Taggar: tv-spel, konsolspel, hyperkin retron 5, nintendo, sega (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Kör retrospel med Hyperkin Retron 5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *