Mobilspel

Nintendo lanserar äntligen Mario och Zelda för smartphones

Efter många år av förnekelse har nu äntligen Nintendo insett att de måste släppa sina spel för smartphones och surfplattor. Företaget har bildat ett partnerskap med speltillverkaren DeNA Co, som ska ta fram spel baserade på Nintendos klassiska karaktärer – till exempel Super Mario, Donkey Kong och Zelda.

Retrospel har haft ett uppsving de senaste åren, och gamla klassiker från Nintedo har fått nytt liv på smartphones och surfplattor – fast inte på ett sätt som Nintendo uppskattat. Eftersom företaget vägrat expandera till den mobila marknaden, utan hålla sig till sin egen hårdvara, har spelare fått vända sig till emulatorer och mindre legala lösningar (NES-emultor för Android).

Igår höll Nintendo en presskonferens där man förvånade många genom att förklara att man blivit partner med DeNA, ett företag som utvecklar spel för mobiler. Bolagen har skaffat ägarskap i varandra genom att byta aktier. Syftet med partnerskapet är att DeNA ska utveckla nya spel för mobila plattformar, baserade på Nintendos folkkära karaktärer.

Nintendo kommer släppa spel för mobila plattformar

Det framgår inte om Nintendo kommer satsa på iOS eller Android, eller om de tänker ge ut spelen på bägge plattformarna. Nintendo berättade även att man tagit fram en ny mobil spelkonsol som går under namnet Nintendo NX. Den kommer enligt företaget bygga på ett helt nytt koncept, men man ville inte avslöja något mer.

En ren spekulation är att Nintendo NX kommer köra Android, och att det är till detta operativsystem man kommer utveckla sina spel. Det är en logisk lösning – men det är som sagt bara spekulation.

Källor: TiME, IGN

Taggar: Nintendo, Nintendo NX,  Super Mario, Mario, Donkey Kong, Zelda, mobilspel, smartphones, surfplattor, iOS, Android, retrospel (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *