Sony Vaio Z ett ultraportabelt kraftpaket

Med sin Vaio Z har Sony tagit fram en liten bärbar dator för kräsna användare som ofta är på resande fot. Datorn imponerar med riktigt bra prestanda.

Sony Vaio Z är en slimmad modell med ett chassi i kolfiber och aluminium, som gör att datorn väger in på 1,45 kilo. Skärmen mäter 13,3 tum och klarar upplösningen 1920 x 1080 – det vill säga Full HD. Bildskärmen är bakgrundsbelyst av LED.

Prestandan på datorn ska vara rätt rejäl. Genom att kombinera hela 6 GB internminne med fyra SSD-enheter (Quad-SSD) kopplade i RAID 0, får man bra fart under huven. Enligt Sony själva ska filöverföring gå över sex gånger snabbare än en vanlig hårddisk på 5400 RPM, som annars är standard i de flesta bärbara datorer.

Sony Vaio Z

Grafiken hanteras av ett Nvidia GeForce GT330M med 1 GB GDDR3. Sony har lagt in funktioner för att justera grafikinställningar efter vad användaren gör på datorn. Processorn är en Intel Core i7-620M på 2,66 GHz. Vaio Z har inbyggt 3G-modem som gör att du kan koppla upp dig via mobilt bredband utan att behöva ha en USB-dongel. Operativsystemet är Windows 7 Professional 64 bitar.

Sony Vaio Z (produktnamn VPCZ11Z9E) kommer att finnas tillgänglig i handeln från och med mars i år. Riktpriset är satt till 27000 kronor.

Fler ultraportabla:

Taggar: Sony Vaio Z, Vaio, Vaio Z, Sony, ultraportabel, bärbar, bärbar PC, laptop, notebook (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Sony Vaio Z ett ultraportabelt kraftpaket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *