Datorplatta

Sony Vaio Tap, surfplatta med 20-tumsskärm

Sony Vaio Tap 20 är en smula annorlunda surfplatta jämfört med dem vi är vana vid. Surfplattan, eller som egentligen passar bättre att kalla för datorplatta, är ett ganska gediget byggt med en skärm på hela 20 tum. Det är alltså ingen platta som är avsedd att ha i knät i soffan. Istället är Vaio Tap 20 ett bra exempel på hur nya datorer för Windows 8 ska se ut.

Det känns lite fel att kalla Sony Vaio Tap 20 för en surfplatta. En vanlig surfplatta fungerar som ett komplement till din dator, och är främst avsedd för att konsumera media på. Sonys datorplatta är istället avsedd för att ersätta din vanliga dator. Tänk på den som en ny form av bärbar dator.

Sony Vaio Tap 20 har en skärm på hela 20 tum, och är byggd för Windows 8. Beroende på vad du för tillfället använder den till, kan du antingen använda den fristående bara med hjälp av den tryckkänsliga skärmen.

Sony Vaio Tap 20

Alternativt kan du använda ett externt tangentbord och mus som ansluts via Bluetooth. Microsoft Wedge är ett förslag på tangentbord och mus för just datorplattor med Windows 8. Datorplattan har ett utfällbart stöd på baksidan som gör att du kan ställa den upp som en vanlig datorskärm. I dessa fall ser den ut som en allt-i-ett-PC.

Flera användningsområden

Geek skriver att barnen i din familj till exempel kan ta med sig datorplattan till sitt rum för att kolla på film, eller så kan man lägga plattan på vardagsrumsbordet för att spela tillsammans. Och på kvällen kan föräldrarna ställa upp den i köket med tangentbord och mus för att betala räkningar, kolla mejlen och besöka PCOnline.

För dig som tycker att datorer är fula och klumpiga, är det här ett intressant koncept. Den enda sladden du behöver är strömkabeln. Det finns så klart batteri i datorplattan, men det håller bara i två timmar så ska du sitta vid datorn behöver du nog ha annan strömförsörjning.

Sony Vaio Tap 20

Sony Vaio Tap 20 kommer tillsammans med ett antal applikationer utvecklade med tanke på storleken på skärmen. Bland annat hittar du kalenderappen Fingertapps och ritprogrammet ArtRage Studio.

Det är en rätt cool produkt, inte sant? Det är oklart när den kommer till Sverige, men när den gör det hamnar priset gissningsvis på en bit över 8000 kronor.

Källa: Geek

Taggar: Sony Vaio Tap 20, Sony, Sony Vaio, surfplatta, datorplatta, PC-tablet, tablet, dator, laptop, bärbar dator, Windows 8 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *