Sony Vaio P, cool fickdator kommer till Sverige

Sony Vaio P, en pytteliten dator, var en av de tuffaste prylarna som visades på CES-mässan tidigare i år. Nu kommer den äntligen till Sverige, fast smakar det så kostar det…

Sony har varit tydliga med att markera att Vaio P inte ska placeras i samma fack som minidatorer (netbooks) och det märks på prislappen. 12000 kronor kommer den nämligen att kosta. Har du pengar över verkar det dock som om du får något väldigt kul.

Datorn mäter inte mer än 12×24,5×2 cm och väger cirka 640 gram. Skärmen är på 8 tum och rymmer hela 1600×768 pixlar, vilket enligt källan gör det lite pilligt att träffa rätt om man använder pekpinnen. Tangentbordet är så klart också litet, men inte för litet för att det inte ska gå att arbeta med.

Som operativsystem har man tyvärr valt Windows Vista, som är bra mycket mer krävande än XP – det OS som annars brukar vara vanligt i smådatorerna. Det verkar som om Sony framöver kommer att byta ut Vista mot Windows 7. Exakt när Sony Vaio P kommer i butik är inte klart. Förmodligen lagom till sommaren.

[Källa: Prylportalen]

[b]

Sony Vaio P kommer till Sverige
image-808
[/b]

Taggar: Sony Vaio P, Vaio P, Sony, handdator, minidator, netbook, mini-PC, mikrodator, fickdator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *