hemmabio

Sony HT-CT260 – Trådlösa högtalare till TV:n

En negativ aspekt med de allt plattare TV-apparaterna, är att man sällan får plats med några bra högtalare i själva TV:n. Vill du ha bra ljud behöver du extra högtalare. Tyvärr innebär det som regel en massa sladdar. Sony kommer nu med en lösning som är använder Bluetooth.

Hemma hos oss har vi ingen ljudanläggning till TV:n, mycket på grund av att jag inte står ut med att ha en massa sladdar överallt. Vi har tillräckligt med kablar hängande överallt. Jag hade tänkt att bygga in kablar och högtalare i väggarna när vi byggde om vardagsrummet men det blev inte av.

Samtidigt hade jag inte tackat nej till lite bättre ljud från TV:n. Så jag håller alltid ögonen öppna efter lösningar som är fria från kablar. Sony har nu släppt två enheter, varav en som kan vara intressant för mig, och er som är i samma tankebanor.

Sony HT-CT60

Sony HT-CT60 respekive CT260 är designade efter minimalism. De består av en enhet med högtalare som levererar 3D-ljud, samt en subwofer för basen. Den enklare CT60 har 2.1-ljud (stereo, plus bas) på 60W, och en subwoofer ansluten via kabel.

CT260 är därför mer intressant, eftersom den kommunicerar med subwoofern via Bluetooth. Det är fortfarande 2.1-ljud men det är betydligt mer kräm eftersom den klarar 300W.

En intressant detalj med CT260 är att Bluetooth gör att du enkelt kan ansluta andra enheter till dina högtalare. Du kan exempelvis enkelt koppla ihop högtalarna med din smartphone och sätta på musik.

Sony presenterade HT-CT60/CT260 redan i mitten av juli, så ur det perspektivet är det här ingen nyhet. Men nu har svenska Sony gått ut med lanseringen i Sverige. HT-CT60 kommer att börja säljas i slutet av september för 2000 kronor, medan HT-CT260 lanseras i början av oktober för 3000 kronor.

[pj]1302161[/pj]

[pj]1302160[/pj]

Taggar: Sony HT-CT60, Sony HT-CT260, Sony, högtalare, Bluetooth, hemmabio, hembio (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *