Sony Ericsson Xperia X10: Bilder och video!

Sony Ericsson Xperia X10 är den första mobiltelefonen från tillverkaren som använder operativsystemet Android – Google konkurrent till iPhone OS. Att jättetillverkaren Sony Ericsson omfamnar Android är ett stort steg för utvecklingen. Dessutom verkar det vara en väldigt bra mobil!

Igår presenterade Sony Ericssons sin kommande Xperia X10 som använder sig av Android. Mobiltelefonen (också kallad för smartphone) beskrivs av Sony Ericsson som en öppen värld av sociala medier, kommunikation och underhållning. Xperia X10 beräknas att vara tillgänglig i handeln under första kvartalet av 2010. Fler mobiltelefoner som använder Android verkar också vara planerade.

sony ericsson xperia x10

Med Sony Ericsson Xperia X10 ska du enkelt kunna hantera ditt sociala liv på Internet med exempelvis Facebook och Twitter, e-post och chatt, och andra kanaler. Eftersom det använder sig av Android kan du ladda ner massor av applikationer från Android Market.

Utvecklingen av programvara för Android går hela tiden framåt, även om det i skrivande stund är en bra bit kvar jämfört med kvantiteten av program för iPhone OS. Fördelen med Android är att systemet är helt öppet. Vem som helst kan utveckla program för mobiltelefonerna, till skillnad mot iPhone där Apple bestämmer vilka program som får vara med.

sony ericsson xperia x10 liggande

Android har naturligtvis en stark koppling till Googles applikationer, såsom Google Maps, YouTube, Gmail, och mycket annat. Men det finns som sagt massor av andra applikationer att ladda ner till mobilerna.

I och med lanseringen av Xperia X10 kommer även ett trådlöst stereo-headset (MW600) som fungerar över Bluetooth och som har inbyggd FM-mottagare. Med headsetet kan du strömma musik från X10 till dina hörsnäckor.

sony ericsson xperia x10 digitalkamera

Digitalkameran i Sony Ericsson Xperia X10 verkar hålla bra kvalitet. Den har en upplösning på 8,1 megapixlar och har autofokus. Vidare har den en antiskakfunktion, vilket är bra med tanke på att mobiltelefoner inte är ergonomiskt utformade som digitalkameror. Det finns ansiktsigenkänning och leéndedetektor, som gör det enklare för dig att ta bra bilder.

Videofilmer på Sony Ericssons Xperia X10 hittar du på YouTube, där det finns både reklamklipp och andra videoklipp som demonstrerar mobilen. Bland annat kan du se hur bra 3D-spel fungerar på X10:

Fakta Xperia X10

Specifikationerna för Sony Ericsson Xperia X10 är imponerande på pappret. Vi får vänta tills det börjar komma tester av mobilen innan vi får veta hur bra de fungerar i praktiken, men det är klart intressant data.

 • Digitalkamera på 8,1 megapixlar med autofokus och ansiktsigenkänning, antiskakfunktion, ljus för video och digitalfoto
 • GPS med Google Maps
 • 3,5 mm stereouttag för anslutning av egna hörlurar
 • Trådlöst nätverk, WiFi, samt Bluetooth
 • 4 tums tryckkänslig LCD-skärm (480 x 854 pixlar) med repskydd
 • Storlek: 119 x 63 x 13 mm, 135 gram
 • Upp till 1 GB internminne, plus MicroSD-kort (8 GB medföljer)
 • Processor: 1 GHz Qualcomm Snapdragon QSD8250
 • Pris: Okänt i skrivande stund

Kompletta specifikationer hittar du hos Sony Ericsson.

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: Sony Ericsson Xperia X10, Sony Ericsson, SE, SonyEricsson, Xperia, Xperia X10, X10, Android, iPhone, smartphone, operativsystem, OS, mobil, mobiltelefon (Intressant?)

4 Replies to “Sony Ericsson Xperia X10: Bilder och video!”

 1. Pingback: Scary Marys blogg » Blog Archive » Sony Ericsson Xperia X10: Android-lur med stora potential

 2. jag tycker att SE är på rätt spår när de försöker satsa på Android men enligt specifikationer som dyker upp på nätet satsar de på Android 1.6. Helt fel. För utvecklarna håller på med Android 2.1 och alla HTC telefoner i Sverige får version 2.0 innan årsskifte. Så när X10 kommer ut på våren har den 1.6. Hoppas information på nätet är bara rykte.

 3. Det låter bra – men frågan är om det kommer att vara lika bra när den väl kommer, det hinner ju hända en del fram till våren. SE gjorde likadant med X1:an – talade vitt och brett om den och sen när den sent omsider kom så var den redan omsprungen. Man behöver ju inte vara lika hemlighetsfulla som Apple, men nu är blir det nästan löjligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*