Sony Cyber-Shot G3 – skickar bilderna direkt till fotosajter

Sony har lanserat en ny digitalkamera, Sony Cyber-Shot DSC-G3, med inbyggt trådlöst nätverk och en intern webbläsare, som låter dig posta din fotografier och video direkt till olika fotosajter.

Cyber-Shot G3 kommer med WiFi-stöd, för att du ska kunna koppla upp dig mot Internet direkt via kameran. Därefter kan du köra den interna webbläsaren för att skicka upp dina tagna bilder och videoklipp till sajter som Shutterfly, Picasa Web Albums, YouTube, Dailymotion och Photobucket.  Det kan tyckas lite konstigt att Flickr inte nämns dock.

Digitalkameran är en kompakt modell som har en sensor på 10,1 megapixlar och lins från Carl Zeiss som erbjuder 4x optisk zoom. LCD-skärmen är på 3,5 tum och ska vara väldigt skarp, något som krävs om man ska kunna använda en webbläsare i den.

Vidare finns det gott om funktioner så som ansiktsigenkänning och möjlighet att ta bilderna automatiskt när kameran känner av att personen på bilden ler. Den klarar upp till ISO 3200, för att du ska kunna ta bilder även om belysningen är dålig.

Cyber-Shot G3 har ett internminne på hela 4 GB, och du kan skaffa ännu mer genom att plugga in ett Memory Stick Duo.

Priset ligger på motsvarande cirka 4000 kronor och den verkar för nuvarande bara finnas i USA. Vi får se om den dyker upp i Sverige. Jag hoppas det, eftersom jag personligen gärna skulle vilja ha en digitalkamera med WiFi-stöd för snabb och enkel överföring till datorn och Photoshop. Det finns några sådana modeller på marknaden, fast inga nya.

Källa: My Digital Life

[b]

image-88
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *